Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν οι αγορές της Ασίας, καθώς οι μετοχές που σχετίζονται με τα τσιπ υποχώρησαν μετά από αναφορές για αυστηρότερους περιορισμούς στις εξαγωγές προς τις ΗΠΑ και τα σχόλια του υποψήφιου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας υποχώρησε 2%, ενώ ο Topix σημείωσε πτώση 1,17%. Οι μετοχές της Tokyo Electron, που προμηθεύει την Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, σημείωσε βουτιά περίπου 10%, ενώ άλλες μετοχές που σχετίζονται με τσιπ, όπως η Advantest και η Organo έχασαν σχεδόν κατά 5% και 3%, αντίστοιχα.

Η Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε 1,26%, ενώ η μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq έχασε 0,9%, με τη Samsung Electronics να υποχωρεί σχεδόν 2%.

Οι μετοχές της Taiwan Semiconductor Manufacturing Company — ο μεγαλύτερος κατασκευαστής chip στον κόσμο — υποχώρησε περισσότερο από 3%, παρασύροντας τον σταθμισμένο δείκτη της Ταϊβάν χαμηλότερα κατά 2%.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας υποχώρησε 0,37% μετά τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας που έδειξαν ότι το εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό ανεργίας της χώρας αυξήθηκε κατά 4,1% τον Ιούνιο, κατά λιγότερο από 0,1 ποσοστιαία μονάδα.

Η απασχόληση στην Αυστραλία αυξήθηκε κατά περίπου 50.000 άτομα και οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 10.000 άτομα, δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Bjorn Jarvis, επικεφαλής στατιστικών για την εργασία στο Australian Bureau of Statistics. Το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε στο 66,9%, μόλις 0,1 ποσοστιαία μονάδα κάτω από το ιστορικό υψηλό του 67% τον περασμένο Νοέμβριο.

Στα μάκρο της ημέρας, οι εξαγωγές της Ιαπωνίας αυξήθηκαν 5,4% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο, καταγράφοντας όμως μια απότομη πτώση στον ρυθμό από το 13,5% τον Μάιο. Οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 3,2% σε ετήσια βάση τον περασμένο μήνα, από 9,5% τον Μάιο. Τόσο οι εξαγωγές όσο και οι εισαγωγές κινήθηκαν χαμηλότερα των προσδοκιών για άνοδο 6,4% και 9,3%, αντίστοιχα.

Το εμπορικό ισοζύγιο της Ιαπωνίας αντιστράφηκε από έλλειμμα 1,2 τρισεκατομμυρίων γιεν (7,7 δισεκατομμύρια δολάρια) τον Μάιο, σε πλεόνασμα 224 δισεκατομμυρίων γιεν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές