Με κέρδη κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες σήμερα, προσπαθώντας να συνεχίσουν την κίνηση ανάκαμψης που δειλά δειλά άρχισαν χτες, ενώ αναμένουν και τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σήμερα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,41%, με τον κλάδο του πετρελαίου να κερδίζει 0,7%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,95% στις 8.264 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,21% στις 18.475 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,61% στις 7.617 μονάδες.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να ανακοινώσει την απόφαση της για τα επιτόκια σήμερα. Οι αγορές αναμένουν ευρέως να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, αλλά οι επενδυτές αναμένουν την καθοδήγηση στην πορεία προς τη νομισματική πολιτική.

Με βάση τα όσα έχουν αναφέρει πρόσφατα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας, η πλειοψηφία των ειδικών δεν προβλέπει άλλη μείωση, καθώς ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη δεν έχει ακόμη πλησιάσει τον στόχο του 2%. Επιπλέον, αναμένουν από την ΕΚΤ να προετοιμάσει το έδαφος για να αποφασίσει νέες μειώσεις τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο και, ως εκ τούτου, να κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια τον Ιούλιο, τον Οκτώβριο και τον Ιανουάριο.

Στα μάκρο της ημέρας, το ποσοστό ανεργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο έφτασε στο 4,4% το τρίμηνο έως τον Μάιο, το ίδιο με το προηγούμενο τρίμηνο και πάνω από τις εκτιμήσεις, όπως αποκάλυψε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS) στην έκθεσή της που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.

Το ποσοστό απασχόλησης για άτομα ηλικίας μεταξύ 16 και 64 ετών διαμορφώθηκε στο 74,4%, μειωμένο κατά 0,1% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Το ποσοστό αδράνειας για την ίδια ομάδα διαμορφώθηκε στο 22,1%, μειώνοντας επίσης κατά 0,1% σε τρίμηνο.

Ο εκτιμώμενος αριθμός κενών θέσεων τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του 2024 ανήλθε σε 889.000, σημειώνοντας πτώση 3,3% ή 30.000 από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο. Τα μέσα εβδομαδιαία εισοδήματα (AWE) υπολογίστηκαν σε 689 στερλίνες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές