Ανοδικά κινείται η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα σχόλια αξιωματούχων της Federal Reserve και τι θα μπορούσαν να σημαίνουν για τα επιτόκια.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαπραγματεύτηκε γύρω στο 4,17% ενισχυμένη κατά περισσότερο από 2 μονάδες βάσης. Η απόδοση του 2ετούς
αυξήθηκε κατά λιγότερο από 1 μονάδα βάσης στο 4,46%.

Wall Street: Προσπαθεί για την ανάκαμψη ο Nasdaq, πιέσεις στον Dow Jones

Οι traders στοιχηματίζουν όλο και περισσότερο ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μειώσει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο.Υπάρχει πλέον μια πιθανότητα μικρότερη από 5% ότι το εύρος στόχου της Fed για το επιτόκιο των ομοσπονδιακών κεφαλαίων, το βασικό επιτόκιο, θα μειωθεί τον Ιούλιο, σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch. Ωστόσο, οι πιθανότητες για μείωση του Σεπτεμβρίου – από 5,25-5,5% σε 5-5,25% – είναι επί του παρόντος πάνω από 90%.

Οι αρχικές αιτήσεις για κρατικά επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 20.000 σε εποχικά προσαρμοσμένες 243.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 13 Ιουλίου, ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εργασίας. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει 230.000 αιτήσεις για την τελευταία εβδομάδα.

 Πλησιάζουν οι μειώσεις επιτοκίων

Ο διοικητής της Fed Κρίστοφερ Γουόλερ δήλωσε την Τετάρτη ότι πιστεύει ότι οι μειώσεις πλησιάζουν, αλλά τόνισε ότι θα παρακολουθεί στενά τα δεδομένα στο μεταξύ.

«Πιστεύω ότι τα τρέχοντα δεδομένα συνάδουν με την επίτευξη μιας ήπιας προσγείωσης και θα ψάξω για δεδομένα τους επόμενους δύο μήνες για να υποστηρίξω αυτήν την άποψη», είπε σε μια ομιλία του. «Επομένως, ενώ δεν πιστεύω ότι έχουμε φτάσει στον τελικό μας προορισμό, πιστεύω ότι πλησιάζουμε πιο κοντά στη στιγμή που απαιτείται μείωση του επιτοκίου».

Ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης Τζον Γουίλιαμς κινήθηκε στο ίδιο πλαίσιο σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal, ενώ ο πρόεδρος της Fed της Ρίτσμοντ, Τόμας Μπάρκιν είπε ότι θα «προχωρούσε εσκεμμένα» όταν πρόκειται για μειώσεις επιτοκίων.

«Αυτές οι παρατηρήσεις εδραίωσαν την ιδέα ότι είναι δυνατή η μείωση στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, αλλά κατέστησαν σαφές ότι οι αξιωματούχοι ήθελαν να δουν συνεχή πρόοδο στον πληθωρισμό πριν προχωρήσουν» επισημαίνουν οι στρατηγικοί αναλυτές της Deutsche Bank.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο πρόεδρος της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ είπε ότι τα επιτόκια πιθανότατα θα μειωθούν πριν ο πληθωρισμός φτάσει στο 2%.

Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή, που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα, έδειξε ότι οι τιμές υποχώρησαν τον Ιούνιο σε μηνιαία βάση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές