Να ανακάμψει από την χειρότερη συνεδρίαση της τελευταίας διετίας προσπαθεί σήμερα ο Nasdaq, βρίσκοντας κάποια στηρίγματα για να κινηθεί υψηλότερα, την ώρα που στην Wall Street ο Dow Jones διορθώνει.

Ειδικότερα, ο Dow Jones καταγράφει πτώση 0,19% στις 41.119 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,23% στις 5.601 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,61% στις 18.105 μονάδες.

Η σημερινή εικόνα έρχεται μετά την πτώση του Nasdaq κατά 2,8% χτες, όταν και είχε τη χειρότερη μέρα του από τον Δεκέμβριο του 2022, κλείνοντας κάτω από τις 18.000 μονάδες για πρώτη φορά από την 1η Ιουλίου. Ο Dow Jones όμως χτες έκλεισε με κέρδη, “απολαμβάνοντας” το ντάμπινγκ που πραγματοποιείται στις μετοχές.

Κατοχύρωση κερδών στην Wall Street

Πολλά κεφάλαια στην Wall Street κατοχυρώνουν τα κέρδη τους στον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης καθώς η αυξανόμενη πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο ενίσχυσε την αισιοδοξία στην ευρύτερη αγορά. Αυτό βοήθησε ιδιαίτερα τα ονόματα μικρής κεφαλαιοποίησης και πιο κυκλικά, τα οποία θεωρούνται ως ότι θα ωφεληθούν από το χαμηλότερο κόστος δανεισμού.

«Αυτή είναι μια αγορά – μια αγορά περιστροφής λόγω Fed – που βλέπουμε συνήθως δύο, τρεις μήνες πριν δούμε μείωση επιτοκίου», σχολίασε η Lauren Goodwin, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στη New York Life Investments.

Σε επίπεδο τίτλων, η Discover Financial σημειώνει άνοδο 3% αφού τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Από την άλλη όμως, η Beyond Meat υποχωρεί περίπου 12,5% αφού η Wall Street Journal ανέφερε ότι η εταιρεία υποκατάστατων κρέατος θα συναντήσει τους κατόχους ομολόγων για να ξεκινήσει συζητήσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους της.

Στα μάκρο της ημέρας, ο αριθμός των αρχικών αιτημάτων για το επίδομα ανεργίας αυξήθηκε κατά 20.000 σε 243.000 την εβδομάδα που έληξε στις 13 Ιουλίου. Ο κινητός μέσος όρος 4 εβδομάδων αυξήθηκε κατά 1.000 από τον αναθεωρημένο μέσο όρο της προηγούμενης εβδομάδας και διαμορφώθηκε στις 234.750.

Ο κινητός μέσος όρος 4 εβδομάδων ήταν 1.850.500, σημειώνοντας άλμα κατά 11.500 σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, το ποσοστό ανεργίας των ασφαλισμένων διαμορφώθηκε στο 1,2% την εβδομάδα που έληξε στις 6 Ιουλίου, αμετάβλητο σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street