Με απώλειες έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, με πολλά χαρτοφυλάκια της Wall Street να προχωρούν σε κατοχυρώσεις των κερδών του τελευταίου διαστήματος, εκμεταλλευόμενα την αναταραχή που έχει προκαλέσει η αλλαγή των προεκλογικών ισορροπιών στη χώρα.

Ειδικότερα, ο Dow Jones κατέγραψε πτώση 1,29% στις 40.665 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,78% στις 5.544 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,70% στις 17.871 μονάδες.

Η σημερινή εικόνα έρχεται μετά την πτώση του Nasdaq κατά 2,8% χτες, όταν και είχε τη χειρότερη μέρα του από τον Δεκέμβριο του 2022, κλείνοντας κάτω από τις 18.000 μονάδες για πρώτη φορά από την 1η Ιουλίου. Ο Dow Jones, ο οποίος επωφελήθηκε από το rotation των θέσεων που υπάρχει στην αγορά, διόρθωσε σήμερα.

Την ανιούσα παίρνουν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων

Η σημερινή πτώση φάνηκε ευρύτερη, και όχι μόνο στον τομέα της τεχνολογίας, με επτά από τους 11 τομείς του S&P 500 να κλείνουν χαμηλότερα. Περισσότερες από τις μισές μετοχές του Dow έκλεισαν επίσης με απώλειες. Ο Russell 2000, ο οποίος είναι ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης, υποχώρησε περισσότερο από 1%.

Πολλά κεφάλαια κατοχυρώνουν τα κέρδη τους στον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης καθώς η αυξανόμενη πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο ενίσχυσε την αισιοδοξία στην ευρύτερη αγορά. Αυτό βοήθησε ιδιαίτερα τα ονόματα μικρής κεφαλαιοποίησης και πιο κυκλικά, τα οποία θεωρούνται ως ότι θα ωφεληθούν από το χαμηλότερο κόστος δανεισμού.

«Αυτή είναι μια αγορά – μια αγορά περιστροφής λόγω Fed – που βλέπουμε συνήθως δύο, τρεις μήνες πριν δούμε μείωση επιτοκίου», σχολίασε η Lauren Goodwin, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στη New York Life Investments.

Σε επίπεδο τίτλων, η Beyond Meat υποχώρησε περίπου 11,5% αφού η Wall Street Journal ανέφερε ότι η εταιρεία υποκατάστατων κρέατος θα συναντήσει τους κατόχους ομολόγων για να ξεκινήσει συζητήσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους της.

Επίσης, οι μετοχές της Domino’s Pizza βυθίστηκαν περισσότερο από 13%, καταγράφοντας τη χειρότερη πτώσης της από τον Δεκέμβριο του 2008. Η πτώση ήρθε μετά τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου, αν και τα κέρδη ανήλθαν στα 4,03 δολάρια ανά μετοχή, ξεπερνώντας τα 3,68 δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της LSEG. Τα έσοδα ήταν σύμφωνα με τα 1,10 δισ. δολάρια που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Στα μάκρο της ημέρας, ο αριθμός των αρχικών αιτημάτων για το επίδομα ανεργίας αυξήθηκε κατά 20.000 σε 243.000 την εβδομάδα που έληξε στις 13 Ιουλίου. Ο κινητός μέσος όρος 4 εβδομάδων αυξήθηκε κατά 1.000 από τον αναθεωρημένο μέσο όρο της προηγούμενης εβδομάδας και διαμορφώθηκε στις 234.750.

Ο κινητός μέσος όρος 4 εβδομάδων ήταν 1.850.500, σημειώνοντας άλμα κατά 11.500 σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, το ποσοστό ανεργίας των ασφαλισμένων διαμορφώθηκε στο 1,2% την εβδομάδα που έληξε στις 6 Ιουλίου, αμετάβλητο σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street