Επιφυλακτικές είναι και σήμερα οι κινήσεις στο χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο δεν μπορεί να βγει από το στενό εύρος στο οποίο έχει εγκλωβιστεί τις τελευταίες ημέρες.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,15% στις 1.449,14 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 0,7 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,16% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.529,31 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 0,03% στις 1.283,50 μονάδες.

ΧΑ: Σε στενωπό…

Από τις 5 Ιουλίου μετρά κλεισίματα εντός των 1.440 -1.450 μονάδων ο γενικός δείκτης, με τα τεμάχια που διακινεί να είναι τις περισσότερες ημέρες πέριξ των 15 εκατ. Και όπως όλα δείχνουν ούτε σήμερα μπορεί να βγει από αυτήν την στενωπό, καθώς στερείται καταλυτών στη μεγάλη εικόνα προκειμένου να κάνει τη διαφυγή από τη συσσώρευση.

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι σε μίκρο επίπεδο δεν υπάρχουν οι λόγοι και οι αφορμές για μεγαλύτερες κινήσεις, εντούτοις τόσο οι πωλητές όσο και οι αγοραστές υπερασπίζονται στην παρούσα τις «κόκκινες γραμμές» που έχουν θέσει. Βρισκόμαστε άλλωστε σε μια περίοδο που οι θερινές διακοπές έχουν αρχίσει για αρκετούς και οι διαθέσεις για έκθεση στον κίνδυνο είναι χαμηλά.

Ακόμη και επί ευρωπαϊκού εδάφους δεν υπάρχουν πολλά ανοιχτά μέτωπα που μπορεί να αλλάξουν τις ισορροπίες, καθώς ακόμη και στη σημερινή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν αναμένονται εκπλήξεις. Η απόφαση για τα επιτόκια, τα οποία θα παραμείνουν σταθερά, είναι αναμενόμενη, ενώ και η επικεφαλής Λαγκάρντ εκτιμάται ότι δεν θα αλλάξει στάση ώστε να διαταράξει το αφήγημα της ευρω-τράπεζας για αποφάσεις με βάση τα δεδομένα.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα τα πρόσημα είναι ευμετάβλητα, αλλά το +1,42% της ΔΕΗ προσφέρει κάποιες στηρίξεις. Ήπια ανοδικά κινούνται και οι Σαράντης, Motor Oil, Autohellas, Coca Cola, Cenergy, Jumbο, Μυτιληναίος, Βιοχάλκο, ΕΛΧΑ, Alpha Bank, Aegean, Πειραιώς και ΟΤΕ.

Στον αντίποδα όμως ο Τιτάν συνεχίζει τη διορθωτική του πορεία, καταγράφοντας σήμερα απώλειες 1,75%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Λάμδα, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, ΔΑΑ, Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή, Eurobank και Ελληνικά Πετρέλαια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών