Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές του χρυσού την Πέμπτη, καθώς οι προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων του Σεπτεμβρίου από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ συνεχίζουν να ενισχύονται.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,3% στα 2.466,33 δολάρια η ουγγιά. Έφτασε στο ιστορικό υψηλό των 2.483,60  την Τετάρτη. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν επίσης κατά 0,4% στα 2.469,70 δολάρια.

Wall Street: Προσπαθεί για την ανάκαμψη ο Nasdaq, πιέσεις στον Dow Jones

«Οι αναλυτές προβλέπουν μακροπρόθεσμα κέρδη για το πολύτιμο μέταλλο, με γνώμονα τις προετοιμασίες της Ομοσπονδιακής Τράπεζας να μειώσει τα επιτόκια, πιστεύοντας ότι ο πληθωρισμός είναι υπό έλεγχο», εξηγεί ο Russell Shor, ανώτερος ειδικός της αγοράς στην Tradu.

Εν αναμονή της χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής

Η γεωπολιτική αστάθεια και η ζήτηση των κεντρικών τραπεζών δημιουργούν επίσης θετικές μεσοπρόθεσμες έως μακροπρόθεσμες προοπτικές για τον χρυσό, είπε ο Shor.

Οι αγορές τιμολογούν με 100% πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το CME FedWatch Tool.

Ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο την περασμένη εβδομάδα, αλλά δεν υπήρξε ουσιαστική αλλαγή στην αγορά εργασίας, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη.

Ωστόσο, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκτιμά ότι η Fed δεν πρέπει να μειώσει τα επιτόκια μέχρι τα τέλη του 2024.

Εν τω μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατήρησε τα επιτόκια αμετάβλητα όπως αναμενόταν, με την πρόεδρό της Κριστίν Λαγκάρντ να λέει ότι μια κίνηση τον Σεπτέμβριο ήταν «ανοιχτή».

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού, τα παγκόσμια αμοιβαία κεφάλαια που διαπραγματεύονται με φυσική υποστήριξη χρυσού κατέγραψαν τον δεύτερο συνεχή μήνα εισροών τους τον Ιούνιο.

Το ασήμι υποχώρησε κατά 0,5% στα 30,15 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα  περίπου 0,8% στα 986,45 δολάρια και το παλλάδιο 1,6% στα 936,25 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities