Περισσότερο από το αναμενόμενο αυξήθηκε ο αριθμός των Αμερικανών που κατέθεσε αίτηση για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα.

Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις για κρατικά επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 20.000 σε εποχικά προσαρμοσμένες 243.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 13 Ιουλίου, ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εργασίας. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει 230.000 αιτήσεις για την τελευταία εβδομάδα.

Πρόκειται για την όγδοη συνεχόμενη εβδομάδα που οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 220.000.

Ο συνολικός αριθμός των Αμερικανών που εισπράττουν επιδόματα ανεργίας αυξήθηκε, μετά την πτώση της περασμένης εβδομάδας, για πρώτη φορά σε 10 εβδομάδες.

Περίπου 1,87 εκατομμύρια Αμερικανοί εισέπραξαν επιδόματα ανεργίας για την εβδομάδα της 6ης Ιουλίου, περίπου 20.000 περισσότερα από την προηγούμενη εβδομάδα.

Αυτό είναι το μέγιστο από τον Νοέμβριο του 2021.

Ανεργία και απολύσεις

Οι εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας θεωρούνται ευρέως ως αντιπροσωπευτικές των απολύσεων.

Οι συνεχείς αιτήσεις αυξάνονται τους τελευταίους μήνες, υποδηλώνοντας ότι ορισμένοι Αμερικανοί που λαμβάνουν επιδόματα ανεργίας θεωρούν ότι είναι πιο δύσκολο να βρουν θέσεις εργασίας.

Ο μέσος όρος των απαιτήσεων τεσσάρων εβδομάδων, ο οποίος εξομαλύνει μέρος της μεταβλητότητας από εβδομάδα σε εβδομάδα, αυξήθηκε κατά 1.000 στις 234.750.

Η Federal Reserve αύξησε το βασικό επιτόκιο δανεισμού της 11 φορές ξεκινώντας τον Μάρτιο του 2022, σε μια προσπάθεια να σβήσει τον υψηλό πληθωρισμό. Πρόθεση της Fed είναι να χαλαρώσει τη σφικτή αγορά εργασίας και να ανακόψει τις αυξήσεις των μισθών, που μπορούν να τροφοδοτήσουν εκ νέου τον πληθωρισμό.

Πλέον αναμένεται ευρέως ότι η Federal Reserve θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο.

Ενώ η αγορά εργασίας παραμένει ιστορικά υγιής, τα πρόσφατα κυβερνητικά στοιχεία υποδηλώνουν κάποια αποδυνάμωση.

Οι αγγελίες θέσεων εργασίας τον Μάιο αυξήθηκαν ελαφρώς στα 8,1 εκατομμύρια, ωστόσο, ο αριθμός του Απριλίου αναθεωρήθηκε χαμηλότερα σε 7,9 εκατομμύρια , η πρώτη ανάγνωση κάτω από τα 8 εκατομμύρια από τον Φεβρουάριο του 2021.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή