Κατά 3% αύξησε τα διανεμητέα κέρδη το δεύτερο τρίμηνο η Blackstone, καθώς το άλμα στις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων στα ιδιωτικά κεφάλαια και τα πιστωτικά της τμήματα υπεραντιστάθμισε την πτώση στον κλάδο ακινήτων της. Τα αποτελέσματα της εταιρείας επενδύσεων αναδεικνύουν πώς η μακρά περίοδος υψηλών έχει ευνοήσει ορισμένες επιχειρηματικές δραστηριότητες, ενώ σε άλλες έχει επενεργήσει αρνητικά.

Τα υψηλά επιτόκια επιβάρυναν την αξία των ακινήτων της Blackstone και έκαναν τη σύναψη συμφωνιών πιο ακριβή, ωστόσο αύξησαν επίσης την αξία των πιστωτικών περιουσιακών στοιχείων της και βοήθησαν στην τιθάσευση των πληθωριστικών πιέσεων.

Blackstone: Με 1,7 δισ. δολ. «χτυπά» μεγάλη ιαπωνική πλατφόρμα ηλεκτρονικών κόμικς

Οι προσδοκίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια συνέβαλαν σε ένα ράλι της αγοράς, το οποίο η Blackstone εκμεταλλεύτηκε για να εξαργυρώσει ορισμένες από τις εταιρείες της έναντι υψηλού τιμήματος.

Η κερδοφορία ανά τομέα

Τα διανεμητέα κέρδη της Blackstone, τα οποία αφορούν μετρητά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την καταβολή μερισμάτων, ανήλθαν σε 1,3 δισ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο. Αυτό μεταφράζεται σε διανεμητέα κέρδη  96 σεντς ανά μετοχή, ελαφρώς κατώτερα από τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 98 σεντς, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

Η αύξηση κατά 16% των διανεμητέων κερδών στη μονάδα ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου της Blackstone και η αύξηση κατά 51% στον πιστωτικό κλάδο της αντιστάθμισαν τη μείωση κατά 19% των διανεμητέων κερδών στο τμήμα ακινήτων της. Τα βασικά ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια της Blackstone ανατιμήθηκαν κατά 2% το τρίμηνο και η εταιρεία εκμεταλλεύτηκε τις αυξημένες αποτιμήσεις της αγοράς για να εξαργυρώσει 7,8 δισ. δολάρια των ιδιωτικών μετοχικών της περιουσιακών στοιχείων. Τα ευκαιριακά κεφάλαια ακίνητης περιουσίας της Blackstone ανατιμήθηκαν 0,3% το τρίμηνο και η εταιρεία εξαργύρωσε 5,5 δισ. δολάρια σε ακίνητα περιουσιακά στοιχεία. Τα ιδιωτικά πιστωτικά κεφάλαιά της σημείωσαν ακαθάριστη απόδοση 4,2% και η εταιρεία εξαργύρωσε 9,5 δισ. δολάρια πιστωτικών περιουσιακών στοιχείων.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι είδε περίπου 40 δισεκατομμύρια δολάρια εισροές στα ταμεία της και διέθεσε 34 δισεκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαια από αυτά το δεύτερο τρίμηνο, το υψηλότερο επίπεδο επενδυτικής δραστηριότητας των τελευταίων δύο ετών.

Στον τομέα των ακινήτων, όπου η Blackstone επικεντρώθηκε στα logistics και τις ενοικιαζόμενες κατοικίες και ήταν επιφυλακτική απέναντι στον προβληματικό τομέα των γραφείων, η εταιρεία έχει επενδύσει 15 δισ. δολάρια από την αρχή του έτους, σχεδόν 2,5 φορές περισσότερα από όσα είχε αναπτύξει την ίδια περίοδο πέρυσι.

Στα κεφάλαια της εταιρείας σημειώθηκαν εισροές  40 δισ. δολάρια, και ανέπτυξε κεφάλαια 34 δισ. δολαρίων από αυτά το δεύτερο τρίμηνο, το υψηλότερο επίπεδο επενδυτικής δραστηριότητας τα τελευταία δύο χρόνια.

Στην ακίνητη περιουσία, όπου η Blackstone επικεντρώθηκε στα logistics και στην ενοικίαση κατοικιών και ήταν επιφυλακτική για τον προβληματικό τομέα των γραφείων, η εταιρεία έχει επενδύσει 15 δισεκατομμύρια δολάρια από την αρχή του έτους, σχεδόν 2,5 φορές περισσότερο από ό,τι ανέπτυξε την ίδια περίοδο πέρυσι.

«Φυτεύουμε τους σπόρους της μελλοντικής δημιουργίας αξίας», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Blackstone, Stephen Schwarzman.

Η εταιρεία σημείωσε ρεκόρ συνολικών περιουσιακών στοιχείων υπό διαχείριση ύψους 1,1 τρισ. δολαρίων το τρίμηνο, αυξημένα κατά 7% από έτος σε έτος, λόγω της ισχυρής συγκέντρωσης κεφαλαίων, και ανακοίνωσε επίσης τριμηνιαίο μέρισμα 82 σεντς το κάθε ένα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή