Τα ναυπηγεία στην Κίνα θα διατηρήσουν την πρώτη τους θέση παγκοσμίως φέτος, αξιοποιώντας τις ισχυρές βιομηχανικές δυνατότητες των υποδομών της και δίνοντας προτεραιότητα σε έξυπνες και πράσινες τεχνικές λύσεις, δήλωσαν αναλυτές και ναυπηγοί την Τρίτη.

Αίγυπτος – Κίνα: Συμφωνούν σε προτεραιότητα στην ασφαλή ναυσιπλοΐα της Ερυθράς Θάλασσας

Παρά το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησαν έρευνα για τις ναυπηγικές επιχειρήσεις της Κίνας νωρίτερα αυτό το έτος, η εκτίμηση που διατύπωσαν είναι ότι η δυναμική ανάπτυξη που σημειώνουν τα ναυπηγεία στην Κίνα θα παραμείνει ανταγωνιστική και θα στηρίξει τις εξαγωγές της χώρας το δεύτερο εξάμηνο.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ισχύς τους πηγάζει από έναν συνδυασμό παραγόντων που δεν μπορούν να περιοριστούν απλώς από δασμούς ή άλλα μέτρα αποκατάστασης του εμπορίου, όπως επισημαίνει το chinadaily.com.

Αυξημένες οι νέες παραγγελίες στα ναυπηγεία της Κίνας

Τα κινεζικά ναυπηγεία είδαν τις νέες παραγγελίες να αυξάνονται κατά 43,9% σε ετήσια βάση και να ανέρχονται σε 54,22 εκατομμύρια τόνους νεκρού βάρους το πρώτο εξάμηνο του έτους, αντιπροσωπεύοντας το 74,7% του παγκόσμιου συνόλου, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το κινεζικό υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής.

Εν τω μεταξύ, η ναυπηγική παραγωγή της χώρας έφτασε τα 25,02 εκατομμύρια dwt, αυξημένη κατά 18,4% σε ετήσια βάση, αποτελώντας το 55% της παγκόσμιας παραγωγής.

Μεταξύ των 18 σημαντικότερων τύπων πλοίων του κόσμου, όπως πλοία χύδην και πετρελαιοφόρα, η Κίνα κατέλαβε την πρώτη θέση παγκοσμίως σε νέες παραγγελίες για 14 από αυτά κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία από την China Association of the National Shipbuilding Industry (CANSI) που εδρεύει στο Πεκίνο.

Η ανάπτυξη υπογραμμίζει την ανθεκτικότητα και την προσαρμοστικότητα των Κινέζων κατασκευαστών απέναντι στις εξωτερικές προκλήσεις. Αντανακλά επίσης την ανεπαρκή παγκόσμια ναυπηγική ικανότητα υψηλής τεχνολογίας που προκύπτει από διαρθρωτικές αλλαγές στην πλευρά της ζήτησης, δήλωσε ο Li Yanqing, γενικός γραμματέας της CANSI.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή