Ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σε συνεργάτες του τις τελευταίες ημέρες ότι οι πιθανότητες του προέδρου Τζο Μπάιντεν για να νικήσει στις εκλογές του Νοεμβρίου εξανεμίζονται και ότι πιστεύει πως ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ πρέπει να εξετάσει σοβαρά την υποψηφιότητά του, ανέφερε σήμερα η Washington Post, επικαλούμενη πολυάριθμες πηγές με γνώση του θέματος.

Την ίδια ώρα, το επιτελείο του Τζο Μπάιντεν δηλώνει πως ο πρόεδρος είναι «καλά» μια ημέρα μετά τη θετική εξέταση για Covid-19.

Ακόμη ένας Δημοκρατικός βουλευτής ζητά από τον Μπάιντεν να αποσύρει την υποψηφιότητά του

Οι ολοένα και πιο δημόσιες προειδοποιήσεις από κορυφαίους Δημοκρατικούς βουλευτές άφησαν την προσπάθεια επανεκλογής του στο πιο ευάλωτο σημείο της από την καταστροφική του εμφάνιση στο ντιμπέιτ, με τις εικασίες για το πότε, πώς ή αν ο Μπάιντεν μπορεί να αποχωρήσει από την ενεργό δράση να κυριαρχούν στην πολιτική συζήτηση ενόψει της ομιλίας του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του Ντόναλντ Τραμπ στο Μιλγουόκι, σημειώνει το Bloomberg. Και η παρέμβαση του Ομπάμα κάνει ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα.

Υποστηρικτές του Μπάιντεν επέμειναν στο περιθώριο του Εθνικού Συνεδρίου των Ρεπουμπλικάνων ότι ο πρόεδρος «δεν αμφιταλαντεύεται» και παραμένει αφοσιωμένος στην υποψηφιότητα, αλλά η πίεση συνέχισε να αυξάνεται.

Όσοι βρίσκονται κοντά στον Μπάιντεν περιέγραψαν μια αυξανόμενη αίσθηση μεταξύ των συμμάχων ότι το τέλος μπορεί να είναι κοντά ή ακόμη και αναπόφευκτο. Με τον πρόεδρο απομονωμένο λόγω της διάγνωσής του και βασιζόμενο όλο και περισσότερο σε έναν μικρό κύκλο πιστών βοηθών, ωστόσο, ήταν δύσκολο να διακρίνει κανείς πώς ακριβώς επεξεργάζεται ο Μπάιντεν τις τελευταίες εξελίξεις.

Ορισμένοι σύμμαχοι του Μπάιντεν πίστευαν ότι ξένοι παράγοντες προσπαθούσαν να οδηγήσουν τον πρόεδρο στην έξοδο από την κούρσα υπονοώντας ότι ήταν ανοιχτός στο να αποχωρήσει. Άλλοι είπαν ότι ήταν σαφές ότι ο Μπάιντεν θα επανεξετάσει τη θέση του, λαμβάνοντας υπόψη τη ζημιά που έχει υποστεί η εκστρατεία του.

Σε κάθε περίπτωση, η ασθένεια του προέδρου είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ανακόψει τις προσπάθειές του να απαντήσει στους επικριτές που τον κάλεσαν να αποδείξει ότι έχει τις αντοχές για να τα βάλει με τον Τραμπ και να υπηρετήσει άλλα τέσσερα χρόνια.

Το αποτέλεσμα είναι ένα πολιτικό περιβάλλον που έχει αφήσει τους βοηθούς του Μπάιντεν εξοργισμένους και με λίγες ευκαιρίες να ξεφύγουν από το «σπιράλ θανάτου» που κατατρώει την εκστρατεία του.

Ανώτεροι Δημοκρατικοί στοιχηματίζουν ότι η αυξανόμενη πίεση από βουλευτές του κόμματος και στενούς φίλους θα πείσει τον Μπάιντεν να εγκαταλείψει την κούρσα ήδη από αυτό το Σαββατοκύριακο, ανέφερε το Axios.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Φον ντερ Λάιεν: Στην κόψη του ξυραφιού θα κριθεί η προεδρία της Κομισιόν
Επικαιρότητα |

Η ώρα της αλήθειας για τη Φον ντερ Λάιεν - Σήμερα η κρίσιμη ψηφοφορία

Η μυστική ψηφοφορία μπορεί να λειτουργήσει υπέρ της φον ντερ Λάιεν, επιτρέποντας στους ευρωβουλευτές να την επικρίνουν μεν, ψηφίζοντας υπέρ της, για να αποφύγουν μια θεσμική κρίση.