Στην έκδοση του τόμου «Τα Οικονομικά της Δικτατορίας 1967-74» προχώρησαν η Βουλή των Ελλήνων και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο τόμος «Τα Οικονομικά της Δικτατορίας 1967-74» ενσωματώνει τα πρακτικά Συνεδρίου για τα 50 χρόνια Μεταπολίτευσης.

Τον συλλογικό τόμο επιμελήθηκε ο Νίκος Χριστοδουλάκης, Ομότιμος Καθηγητής του ΟΠΑ, και αποτελεί κοινή έκδοση της Βουλής των Ελλήνων και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο συλλογικός τόμος, ιδιαίτερα συνθετικός και διεπιστημονικός, που αφορά το αντικείμενο βασικών οικονομικών πτυχών της Δικτατορίας, αποτελεί αποθετήριο για τους σκαπανείς της έρευνας. Η έκδοσή του φιλοδοξεί να δώσει το έναυσμα για περισσότερη και πιο ποιοτική έρευνα στο αντικείμενο κυρίως από νεότερους επιστήμονες του πεδίου.

Οι αναλύσεις για εκείνη την δυστοπική περίοδο περιλαμβάνουν συνεισφορές Καθηγητών Πανεπιστημίων και ερευνητών όπως οι Γ. Αλγοσκούφης, Δ. Διακουλάκη, Α. Κακριδής, Γ. Καλογήρου, Π. Καμμάς, Α. Κλάψης, Φ. Κουτεντάκης, Κ. Κωστής, Σ. Λαζαρέτου, Κ. Μποτσίου, Μ. Νικολαλάκης, Γ. Οικονομίδης, Ι. Πεπελάση, Σ. Ριζάς, Β. Σαραντίδης, Δ. Χαραλάμπης και Ν. Χριστοδουλάκης.

Προλογίζουν την έκδοση ο Κ. Τασούλας, Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και ο Δ. Μπουραντώνης, Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Φον ντερ Λάιεν: Στην κόψη του ξυραφιού θα κριθεί η προεδρία της Κομισιόν
Επικαιρότητα |

Η ώρα της αλήθειας για τη Φον ντερ Λάιεν - Σήμερα η κρίσιμη ψηφοφορία

Η μυστική ψηφοφορία μπορεί να λειτουργήσει υπέρ της φον ντερ Λάιεν, επιτρέποντας στους ευρωβουλευτές να την επικρίνουν μεν, ψηφίζοντας υπέρ της, για να αποφύγουν μια θεσμική κρίση.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, η απόπειρα δολοφονίας και «το τουφέκι της Αμερικής»
Επικαιρότητα |

Ο Ντόναλντ Τραμπ, η απόπειρα δολοφονίας και «το τουφέκι της Αμερικής»

Στην απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποιήθηκε το best seller ημιαυτόματο στις ΗΠΑ, όμως το θέμα της μαζικής οπλοκατοχής θάβεται προεκλογικά προσώρας «κάτω από το χαλί»