Σε μία ιδιαίτερη τελετή εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεών του στο Νέο Ψυχικό, προχώρησε ο Όμιλος EFA GROUP που αποτελείται από εταιρίες, με σταθερή διεθνή παρουσία στους τομείς της Αεροδιαστημικής, της Ασφάλειας, της Άμυνας και των Βιομηχανικών Συνεργασιών. Οι νέες εγκαταστάσεις σηματοδοτούν ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη του Ομίλου, υπογραμμίζοντας τη δέσμευσή του στην καινοτομία και την τεχνολογική πρόοδο.

Με βάση το τρίπτυχο «Eξωστρέφεια – Τέχνη – Επιστήμη», οι νέες εγκαταστάσεις του EFA GROUP φέρουν το όνομα EFA GROUP Tech Campus “Alexandria”. Η ονοματοδοσία παραπέμπει στην εξωστρέφεια που χαρακτηρίζει τον Όμιλο, μέσω της ενσωμάτωσης της σύγχρονης τεχνολογίας και την εξέλιξη της επιστήμης, αλλά και τη διασύνδεσή της με διαφορετικούς πολιτισμούς αντλώντας έμπνευση από το αρχαίο ελληνικό πνεύμα, τη μηχανική, την κληρονομιά και το αφήγημα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Οι Δημήτρης Πλατανιάς, Βασίλης Αποστολόπουλος, Σοφία Κουνενάκη-Εφραίµογλου, Ναταλί Βαγιωνή, Ανδρέας Λόλης, Μόνικα Χριστοδούλου και Κατερίνα Ευαγγελάτου υπήρξαν τα «7 ψαλίδια» που έκοψαν την κορδέλα των εγκαινίων

Τα κεντρικά γραφεία του ομίλου

Οι νέες εγκαταστάσεις φιλοξενούν τα Κεντρικά Γραφεία του EFA GROUP, την έδρα της EFA VENTURES (Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες και Διαχείριση Προγραμμάτων), της SCYTALYS (Συστήματα Διοίκησης και Ελέγχου), και παράλληλα στεγάζουν ένα hub καινοτομίας, έρευνας και εκπαίδευσης προσωπικού, εμπνευσμένο από το ιστορικό τοπόσημο της «Αλεξάνδρειας», δημιουργώντας ένα περιβάλλον που ευνοεί την ανταλλαγή γνώσεων, τη συνεργασία μεταξύ των επιστημόνων και μηχανικών των εταιριών του Ομίλου. Η πόλη «Αλεξάνδρεια» εξάλλου ήταν θεματοφύλακας της γνώσης, η περίφημη «Βιβλιοθήκη» της και ο «Φάρος» υπήρξαν εμβληματικά σύμβολα δημιουργίας, συγκέντρωσης και διάδοσης των γνώσεων της εποχής.

Κρίστιαν Χατζημηνάς, Ιδρυτής EFA GROUP, με Ιωάννα Βελαώρα, Chief Administration Officer EFA GROUP και Ευάγγελο Μπούτλα, Senior Partner – Chief Legal & Tax, EFA GROUP

Οι νέες εγκαταστάσεις που φιλοξενούν τα στελέχη του Ομίλου, είναι εξοπλισμένες με υπερσύγχρονα γραφεία, εργαστήρια, αίθουσες συνεδριάσεων και χώρους για συνεργασία και εκπαίδευση. O σχεδιασμός των νέων γραφείων, o ειδικός φωτισμός, τα υλικά στα γραφεία, τα ανατομικά έπιπλα, οι χώροι σεμιναρίων, brainstorming, αλλά και οι χώροι εστίασης και γυμναστικής έγιναν με βασικό γνώμονα το προσωπικό των εταιριών.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο «Κοκκίνου Κούρκουλας Αρχιτέκτονες & Συνεργάτες» ανέλαβε την αναδιαμόρφωση των νέων εγκαταστάσεων στο Ν.Ψυχικό, η ΜΚΚ ΤΕΧΝΙΚΗ ΙΚΕ την κατασκευή τους, το γραφείο «Ανδρέας Κυράνης Αρχιτέκτονες» τη μελέτη εσωτερικών χώρων. Επιμελητής συλλογής των έργων τέχνης που υπάρχουν στους χώρους του EFA GROUP ανέλαβε ο αρχαιολόγος – αρχιτέκτονας και σύμβουλος τέχνης, δρ Κώστας Πράπογλου.

Πλήθος καλεσμένων, μεταξύ των οποίων Πρέσβεις και Ακόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών, εκπρόσωποι του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου, δημοσιογράφοι, τραπεζίτες, πελάτες, συνεργάτες και διακεκριμένοι καλλιτέχνες, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του EFA GROUP.

Μέλη Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ) κατά την ξενάγηση στους χώρους των εγκαταστάσεων

To EFA GROUP απασχολεί συνολικά πάνω από 200 άτομα σε Ψυχικό, Κορωπί και Κρήτη, η πλειονότητα των οποίων είναι μηχανικοί & επιστήμονες εξειδικευμένοι στον τομέα τους. Πέρα από την Ελλάδα, τo GROUP έχει επίσης γραφεία διεθνώς σε Ελβετία, Γερμανία, Αμερική, ΗΑΕ, Σιγκαπούρη και μόνιμο προσωπικό σε 3 άλλες χώρες της Άπω Ανατολής, όπως Ιαπωνία, για να εξυπηρετεί τους πελάτες του σε πάνω από 30 χώρες παγκοσμίως. To EFA GROUP περιλαμβάνει τις εταιρίες, EFA VENTURES (Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες & Διαχείριση Προγραμμάτων), AEROSPACE VENTURES (Βιομηχανικές Συνεργασίες), SCYTALYS (Συστήματα Διοίκησης & Ελέγχου), ES SYSTEMS (Σχεδιασμός Αισθητήρων και IoT), EPICOS (Παγκόσμια B2B Πλατφόρμα Πληροφοριών Άμυνας), UCANDRONE (Μη Στελεχωμένα Συστήματα) και AETHER AERONAUTICS (Μη Στελεχωμένοι Στόχοι).

Πάνω από το 85% των πωλήσεων του Ομίλου γίνεται στο εξωτερικό προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις και προϊόντα στον κλάδο της αμυντικής βιομηχανίας και πολιτικής προστασίας. (Να σημειωθεί ότι η ΤΗΕΟΝ ΙNTERNATIONAL, που από το Φεβρουάριο 2024 εισήχθη στο Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ, έγινε ανεξάρτητη εταιρία και δεν αποτελεί μέρος του EFA GROUP). Στόχος του EFA GROUP είναι να αναπτύξει περαιτέρω τις τεχνολογίες διττής χρήσης, δηλαδή και επιχειρησιακής και πολιτικής χρήσης, εξασφαλίζοντας μικρότερα κόστη παραγωγής, άρα μεγαλύτερη ευελιξία και υψηλότερη ανταγωνιστικότητα.

Το EFA GROUP επενδύει στο reskilling και upskilling, που είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες και τις δεξιότητες κάθε ομάδας εργασίας ενισχύοντας την εξέλιξη και την εξειδίκευσή τους. Μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα επανεκπαίδευσης περιλαμβάνει εκμάθηση ξένων γλωσσών, μαθήματα ιστορίας κυρίως για τις χώρες όπου δραστηριοποιείται ο Όμιλος, ευρύτερη πολιτιστική καλλιέργεια και συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες και προγράμματα wellness.

Οι νέες εγκαταστάσεις του EFA GROUP τη νύχτα

Ο Νίκος Καλογιάννης, CEO της EFA VENTURES, δήλωσε: «Ο Όμιλος EFA GROUP συνεχίζει να επενδύει στην τεχνολογία και την καινοτομία, συμβάλλοντας ενεργά στην ανάπτυξη και την προώθηση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας. Στόχος μας είναι το EFA GROUP Tech Campus “Alexandria” να παίξει καθοριστικό ρόλο σε αυτή την πορεία, υποστηρίζοντας τη δημιουργία νέων τεχνολογιών και προϊοντικών συστημάτων και την εκπαίδευση και επανεκπαίδευση της επόμενης γενιάς επιστημόνων και μηχανικών. Είμαστε υπερήφανοι που οι τεχνολογίες και τα προϊόντα μας έχουν ελληνική σημαία, είναι εξ’ολοκλήρου σχεδιασμένα και κατασκευασμένα στην Ελλάδα και αυτό είναι μία στρατηγική επιλογή του Ομίλου, που δεν πρόκειται να αλλάξει και εδραιώνεται με το νέο hub που εγκαινιάζουμε στο Ν. Ψυχικό».

Στην ομιλία του, ο Κρίστιαν Χατζημηνάς, Ιδρυτής του EFA GROUP, ανέφερε χαρακτηριστικά «Στόχος μας είναι να προάγουμε την ομαδικότητα, τη συνεχή εκπαίδευση και τη δημιουργικότητα με σύγχρονα γραφεία, προηγμένα εργαστήρια, αίθουσες συναντήσεων και χώρους αφιερωμένους στην έρευνα, αλλά και την ευεξία. Παντού σε όλο τον κόσμο Έλληνες και Ελληνίδες έχουμε χτίσει με μεράκι έναν όμιλο εταιριών και ο λόγος που είμαστε τόσο στοχοπροσηλωμένοι είναι γιατί πιστεύουμε στις ρίζες μας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις