Το ακριβότερο απολίθωμα στον κόσμο, ο σκελετός ενός Στεγόσαυρου, ανήκει απο χθες στον δισεκατομμυριούχο των hedge fund Κένεθ Γκρίφιν (Kenneth Griffin) ο οποίος και πλήρωσε 44,6 εκατομμύρια δολάρια στον οίκο Sotheby’s την Τετάρτη, για να τον αποκτήσει.

Ο δεινόσαυρος ηλικίας 150 εκατομμυρίων ετών, με το παρατσούκλι «Apex», αναμενόταν να πουληθεί μόνο για 6 εκατομμύρια δολάρια. Η πώλησή του ξεπέρασε τα 32 εκατομμύρια δολάρια που πλήρωσε πριν από τέσσερα χρόνια το Άμπου Ντάμπι για έναν σκελετό Tyrannosaurus rex ευρέως γνωστό ως «Stan».

Μόνα Λίζα: Το σπίτι της γυναίκας που ενέπνευσε τον πίνακα πωλείται στην Ιταλία – Δείτε το εσωτερικό του

Η πώληση ξεπέρασε επίσης τα 8,4 εκατομμύρια δολάρια που πληρώθηκαν το 1997 για ένα άλλο T.rex με το παρατσούκλι “Sue”, που τώρα προβάλλεται στο Μουσείο Field του Σικάγο.

Ο Κ.Γκρίφιν, είπε ότι σκοπεύει να δανείσει το «Apex» σε ένα μουσείο στις ΗΠΑ. «Το Apex γεννήθηκε στην Αμερική και πρόκειται να μείνει στην Αμερική», είπε μετά την πώληση.

Ο Κ.Γκρίφιν, ο 55χρονος ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Citadel, έχει πλούσια ιστορία , με αρκετα «τρόπαια». Το 2021, ο Γκρίφιν είπε ότι προσέφερε μια ομάδα επενδυτών σε κρυπτονομίσματα για να κερδίσει ένα αντίγραφο πρώτης έκδοσης 43,2 εκατομμυρίων δολαρίων του Συντάγματος των ΗΠΑ εν μέρει, ώστε να μπορεί να είναι σίγουρος ότι θα παραμείνει στη χώρα. Αργότερα το δάνεισε στο Crystal Bridges Museum of American Art.

Ο πωλητής του σκελετού

Αυτός που ανακάλυψε το απολίθωμα του μήκους 27 ποδιών φυτοφάγου δεινόσαυρου  είναι ο παλαιοντολόγος Τζέισον Κούπερ (Jason Cooper) και τουλάχιστον 254 από τα περίπου 319 οστά του βρέθηκαν επί τόπου, ενώ τα υπόλοιπα έπρεπε να κατασκευαστούν έτσι ώστε ο Sotheby’s να μπορεί να τοποθετήσει το ύψους έντεκα ποδιών εμπόρευμά του , σε στάση μάχης.

Κανείς δεν ξέρει αν το «Apex» ήταν αρσενικό ή θηλυκό, αλλά ο οίκος Sotheby’s είπε ότι ήταν ενήλικας. Δεν υπάρχουν προφανή σημάδια ότι συμμετείχε ποτέ σε καυγά και ο σκελετός του περιλαμβάνει εύθραυστα αποτυπώματα του δέρματός του και τα ευαίσθητα οστά του, συμπεριλαμβανομένης της πανοπλίας του λαιμού.

Ο δεινόσαυρος βρέθηκε στη βορειοδυτική γωνία του Κολοράντο στον σχηματισμό Morrison, μια περιοχή γνωστή για τα απολιθώματα δεινοσαύρων που είναι θαμμένα στον ιζηματογενή βράχο της Ανώτερης Ιουρασικής περιόδου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Betshop.gr: Αναστέλλει τη λειτουργία της η πλατφόρμα διαδικτυακού στοιχήματος
Business of Sport |

Αναστέλλει τη λειτουργία της η Betshop.gr - Κατάσχεσε η εφορία τον τραπεζικό λογαριασμό εξυπηρέτησης πελατών της

Η εταιρεία B2B GAMING SERVICES που διαχειρίζεται τη Betshop.gr κάνει γνωστή την κατάσχεση του τραπεζικού λογαριασμού των πελατών της από τις φορολογικές αρχές