Η Saudia Group υπέγραψε συμφωνία με τη Lilium για να αποκτήσει 100 αμιγώς ηλεκτρικά ιπτάμενα λεωφορεία, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία ανάπτυξης αεροταξί με έδρα τη Γερμανία.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες παραγγελίες της εταιρείας μέχρι σήμερα καθώς εργάζεται για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου μέσου μεταφοράς.

Μασκ: Κόβει και… ξαναράβει σχεδιαστικά το νέο ρομποταξί – Πότε θα παρουσιαστεί δημόσια

Σε δύο δόσεις τα ιπτάμενα λεωφορεία της Lilium

Η κρατική αεροπορική εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας έκανε μια παραγγελία για 50 ηλεκτρικά αεριωθούμενα αεροπλάνα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL) της Lilium με δυνατότητα επιλογής για επιπλέον 50 αργότερα, όπως ανακοίνωσε η Lilium.

Το πρώτο αεροσκάφος αναμένεται να ενταχθεί στον στόλο της κρατικής αεροπορικής εταιρείας της Σαουδικής Αραβίας το 2026.

Η υπογραφή της συμφωνίας πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Lilium έξω από το Μόναχο κατά τη διάρκεια ταξιδιού των στελεχών της Saudia στη Γερμανία.

Η αξία της συμφωνίας δεν δόθηκε στη δημοσιότητα.

Οι καθυστερήσεις στην παράδοση του εξοπλισμού δοκιμών και άλλων εξαρτημάτων ανάγκασαν τη Lilium να μεταφέρει χρονικά την πρώτη επανδρωμένη πτήση του αεροσκάφους κάθετης απογείωσης μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους, όπως ανέφερε η εταρεία την Τετάρτη.

Η Lilium δραστηριοποιείται σε μια έντονα ανταγωνιστική αγορά για οχήματα eVTOL, ελπίζοντας να αντικαταστήσει τα οδικά ταξίδια ή τα σύντομα ταξίδια με αεροσκάφη ή ελικόπτερα.

Σύμφωνα με τη Saudia, τα ιπτάμενα λεωφορεία θα χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά προσκυνητών μεταξύ Μέκκας και Τζέντα και για τη μεταφορά προσκεκλημένων σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα στην πρωτεύουσα Ριάντ καθώς και σε τουριστικούς προορισμούς.

Tι είναι τα eVTOL

Ένα ηλεκτρικό αεροσκάφος κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL) είναι μια ποικιλία αεροσκαφών VTOL (κάθετης απογείωσης και προσγείωσης) που χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια για να αιωρείται, να απογειώνεται και να προσγειώνεται κατακόρυφα.

Αυτή η τεχνολογία προέκυψε χάρη στις σημαντικές προόδους στην ηλεκτρική πρόωση (κινητήρες, μπαταρίες, κυψέλες καυσίμου, ηλεκτρονικοί ελεγκτές) και την αναδυόμενη ανάγκη για νέα εναέρια οχήματα για αστική εναέρια κινητικότητα που μπορούν να επιτρέψουν πιο πράσινες και πιο ήσυχες πτήσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία