Με απώλειες έκλεισαν οι ασιατικές αγορές σήμερα, ακολουθώντας την ισχυρή πτώση της Wall Street, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη ένα μεγάλο rotation με φυγή από τις μετοχές τεχνολογίας και διάχυση του ενδιαφέροντος σε άλλους κλάδους.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας διολίσθησε κατά 0,55% μετά την ανακοίνωση για την πορεία του πληθωρισμού, ενώ ο ευρείας βάσης Topix υποχώρησε κατά 0,71%.

Η κεντρική τράπεζα της χώρας είναι απίθανο να αυξήσει τα επιτόκια στη σύνοδο χάραξης πολιτικής τον Ιούλιο, καθώς επιδιώκει να στηρίξει την οικονομική ανάπτυξη, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters πάνω από το 75% των οικονομολόγων.

Οι ιαπωνικές μετοχές που σχετίζονται με την παραγωγή τσιπ ανέκαμψαν από τις απώλειες της Πέμπτης. Η Tokyo Electron σημείωσε άνοδο 2,3%, η Advantest κέρδισε 2% και η LaserTec σημείωσε άνοδο 1,34%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 2,23%, οδηγώντας τις απώλειες στην Ασία, υπό το βάρος του ενεργειακού κλάδου, ενώ ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσε άνοδο 0,12%.

Ωστόσο, οι κινεζικές μετοχές chip που είναι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ σημείωσαν άνοδο, όπως και στην Ιαπωνία, με την Hua Hong Semiconductor να ενισχύεται κατά 4,46% και τη SMIC να κερδίζει 1,5%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε κατά 1,5%, ενώ ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq έχασε 0,21%. Σε αντίθεση με τις άλλες χώρες, οι μετοχές τσιπ της Νότιας Κορέας και της Ταϊβάν βρέθηκαν υπό πίεση, με την Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, Samsung Electronics και Hon Hai Precision Industry — γνωστή διεθνώς ως Foxconn — να ηγούνται των απωλειών.

Ο σταθμισμένος δείκτης της Ταϊβάν σημείωσε πτώση 1,64%, ενώ και ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας υποχώρησε κατά 1,14%.

Στα μάκρο της ημέρας, ο πληθωρισμός της Ιαπωνίας διαμορφώθηκε στο 2,8% τον Ιούνιο, αμετάβλητος από τον Μάιο, ενώ ο δομικός πληθωρισμός, ο οποίος αφαιρεί τις τιμές των φρέσκων τροφίμων, επιταχύνθηκε στο 2,6%, από 2,5%. Ωστόσο, η πορεία του βασικού πληθωρισμού ήταν χαμηλότερη από το 2,7% που αναμενόταν από δημοσκόπηση του Reuters σε οικονομολόγους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές