Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Παρασκευή, σημειώνοντας για δεύτερη εβδομάδα πτώση, καθώς ανάμεικτα οικονομικά σήματα επηρέασαν το κλίμα των επενδυτών και ενίσχυσαν το δολάριο.

Οι τιμές του αργού Brent μειώθηκαν κατά 51 σεντς, ή 0,6%, στα 84,50 δολάρια το βαρέλι έως τις 00:35 GMT. Συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού WTI υποχώρησε 72 σεντς, ή 0,9%, στα 82,10 δολάρια το βαρέλι.

Πετρέλαιο: Νέα άνοδος στην τιμή – Τι αποκαλύπτει το premium του Brent με το WTI

Το αμερικανικό δολάριο ανέβηκε για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση μετά από ισχυρότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για την αγορά εργασίας και τη μεταποίηση στις ΗΠΑ νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα. Ένα ισχυρότερο δολάριο μειώνει τη ζήτηση για πετρέλαιο σε δολάρια από επενδυτές που κατέχουν άλλα νομίσματα.

Εν τω μεταξύ, η έλλειψη συγκεκριμένων μέτρων τόνωσης της οικονομίας από την τρίτη ολομέλεια του κορυφαίου εισαγωγέα πετρελαίου της Κίνας έχει επηρεάσει επίσης τα εμπορεύματα, δήλωσε ο αναλυτής της ANZ Daniel Hynes.

Η οικονομία της Κίνας αναπτύχθηκε με βραδύτερο από τον αναμενόμενο ρυθμό, 4,7% το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, πυροδοτώντας ανησυχίες για τη ζήτηση πετρελαίου της χώρας.

Στο οικονομικό μέτωπο άλλων χωρών, ο βασικός πληθωρισμός της Ιαπωνίας αυξήθηκε τον Ιούνιο, αφήνοντας ανοιχτή την προοπτική για αύξηση των επιτοκίων στη μεγάλη αγορά πετρελαίου.

Υπό πίεση οι τιμές στο αργό πετρέλαιο

«Το αργό πετρέλαιο βρισκόταν υπό πίεση εν μέσω ενός ευρύτερου τόνου κινδύνου σε όλες τις αγορές», δήλωσε ο Hynes.

Σε εβδομαδιαία βάση, το αργό πετρέλαιο Brent υποχώρησε περίπου 0,5% ενώ το WTI υποχώρησε περίπου 0,1%.

Οι τιμές του πετρελαίου βρήκαν κάποια υποστήριξη στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις, αφού η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανέφερε μεγαλύτερη από την αναμενόμενη εβδομαδιαία μείωση των αποθεμάτων πετρελαίου.

Ωστόσο, αναλυτές της εταιρείας συμβούλων FGE είπαν ότι οι ευρύτερες τάσεις των αποθεμάτων φαίνονται πιο πτωτικές από ό,τι αναμενόταν αυτόν τον μήνα. Σημείωσαν ότι τα αποθέματα αργού έχουν υποχωρήσει με βραδύτερο ρυθμό από τον συνηθισμένο για αυτήν την περίοδο του έτους και τα παγκόσμια αποθέματα καυσίμων αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, η ομάδα των πετρελαιοπαραγωγών χωρών του ΟΠΕΚ+ είναι απίθανο να προτείνει αλλαγή της πολιτικής παραγωγής του οργανισμού, συμπεριλαμβανομένου ενός σχεδίου για την έναρξη μείωσης ενός κύματος περικοπών στην παραγωγή πετρελαίου από τον Οκτώβριο, ανέφεραν τρεις πηγές στο Reuters την Πέμπτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities