Νευρικότητα επικρατεί στη Wall Street σήμερα, καθώς μετά τη χθεσινή βουτιά, αναζητούνται οι στηρίξεις πολλών τίτλων ενώ η αγορά επηρεάζεται από τις επιπτώσεις που είχε το black out των πληροφοριακών συστημάτων λόγω προβλημάτων της Microsoft.

Ειδικότερα, ο Dow Jones καταγράφει πτώση 0,57% στις 40.434 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,07% στις 5.540 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,16% στις 17.843 μονάδες.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Στηρίζουν οι τράπεζες, αντέχει το διεθνές black out

Παρά το ευρύ sell-off της Πέμπτης, το rotation της αγοράς εξακολουθεί να φαίνεται να είναι το θέμα της εβδομάδας. Μιας εβδομάδας που βρίσκει τους δείκτες με απώλειες για τον S&P 500 κατά 1,26% και τον Nasdaq κατά 2,87%. Από την άλλη πλευρά, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 1,66%, ενώ ο Russell 2000 με εστίαση στη μικρή κεφαλαιοποίηση έχει κερδίσει 2,33%.

Αυτή η απόκλιση ήταν ενθαρρυντική για ορισμένους επαγγελματίες της Wall Street που ανησυχούσαν ότι το ράλι της αγοράς εξαρτιόταν υπερβολικά από μια χούφτα τεράστιων μετοχών τεχνολογίας. Η αποχώρηση από τις megacap της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να εξηγήσει και την υποαπόδοση του Nasdaq αυτή την εβδομάδα, καθώς και γιατί οι τομείς της τεχνολογίας πληροφοριών και των υπηρεσιών επικοινωνίας έχουν οδηγήσει τον S&P 500 χαμηλότερα.

Σε επίπεδο τίτλων, η CrowdStrike υποχωρεί περισσότερο από 14% μετά από τα μεγάλα προβλήματα των πληροφοριακών συστημάτων που επηρέασε τις επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και ο Nasdaq δήλωσαν ότι οι συναλλαγές δεν επηρεάζονται.

Η Microsoft επιβεβαίωσε ότι η “υποκείμενη αιτία” του προβλήματος με τους υπολογιστές Cloud με Windows 365, που προκλήθηκε από μια πρόσφατη ενημέρωση του λογισμικού CrowdStrike Falcon Sensor, έχει διορθωθεί. “Ωστόσο, η υπολειπόμενη επίπτωση συνεχίζει να επηρεάζει ορισμένες εφαρμογές και υπηρεσίες του Microsoft 365. Πραγματοποιούμε πρόσθετες ρυθμίσεις για να παρέχουμε λύσεις”, ανέφερε η Microsoft στο X.

Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης την πολιτική σφαίρα. Ο Ντόναλντ Τραμπ εντείνει την εκστρατεία του καθώς η Εθνική Συνέλευση των Ρεπουμπλικανών πλησιάζει στο τέλος της, ενώ ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δέχεται πιέσεις από τους συναδέλφους του Δημοκρατικούς να εγκαταλείψει την κούρσα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street