Με μικρές απώλειες κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, με την επιφυλακτικότητα να είναι εμφανής τόσο για τα επίπεδα όσο και για το παγκόσμιο blackout που έχουν προκαλέσει τα προβλήματα της Microsoft.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,27% στις 1.453,76 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,5 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,24% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.545,30 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός πτώση 0,51% στις 1.302,02 μονάδες.

Όλο εμπόδια…

Αν και οι εγχώριες συναλλαγές δεν έχουν αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα μέχρι τώρα, η ελληνική αγορά αποτυπώνει την επιφυλακτικότητα για το «κύμα» των δυσλειτουργιών που έχει επηρεάσει πολλές χώρες του κόσμου εξαιτίας των συστημάτων της Microsoft. Ήδη έχουν επηρεαστεί οι συναλλαγές στις τράπεζες, αρκετά αεροδρόμια ανακοινώνουν προβλήματα στα συστήματά τους, ενώ έχουν επηρεαστεί και μέσα ενημέρωσης. Προφανώς και οι εντολές των ξένων έρχονται επομένως με το «σταγονόμετρο» στη Λ. Αθηνών, εντείνοντας την εικόνα των χαμηλών συναλλαγών η οποία επικρατεί από τις αρχές του μήνα.

Προφανώς ένα παγκόσμιο κραχ των πληροφοριακών συστημάτων θα έχει προεκτάσεις και στην οικονομική δραστηριότητα, με τους επενδυτές να εμφανίζονται επιφυλακτικοί στο να προσθέσουν ρίσκο στις εντολές τους. Έτσι όσο περισσότερο χρόνο χρειάζεται η Microsoft για να επιλύσει τα προβλήματά της, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η επίπτωση στην οικονομική δραστηριότητα.

Μέσα στο νέο αυτό μέτωπο το ΧΑ κάνει και πάλι ένα βήμα πίσω, αναιρώντας την κίνηση προς την αντίσταση των 1.460 μονάδων. Οι συναλλαγές όμως επουδενί δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως δείγματα στρατηγικής, εωσότου υπάρξει μια καλύτερη εικόνα για τις προεκτάσεις του νέου μετώπου που έχει ανακύψει παγκοσμίως.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ΕΛΧΑ, Εθνική, Βιοχάλκο, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Σαράντης, Jumbo, Aegean, ΓΕΚ Τέρνα, Τιτάν, Πειραιώς, Λάμδα, Coca Cola, Alpha Bank και Τέρνα Ενεργειακή βρίσκονται σε αρνητικά εδάφη, χωρίς όμως να χάνουν πάνω από 1%.

Ήπια ανοδικά από την άλλη, κινούνται οι ΔΑΑ, ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil, Autohellas, Eurobank, Cenergy, Ελλάκτωρ και Μυτιληναίος. Χωρίς μεταβολή είναι η ΕΥΔΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών