Με απώλειες κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο όμως με τη σειρά του «παρακολουθεί» τα προβλήματα των πληροφοριακών συστημάτων διεθνώς, καθώς ένα μεγάλο μέρος της παγκόσμιας οικονομίας έχει επηρεαστεί.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,16% στις 1.455,41 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 34,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 8,5 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,08% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.551,17 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 0,11% στις 1.310,20 μονάδες.

Χαμηλά οι συναλλαγές

Μπορεί να μην έχει επηρεαστεί άμεσα το ελληνικό χρηματιστήριο από το διεθνές black out των πληροφοριακών συστημάτων (στην Ελλάδα δεν υπήρξε ανάλογη αναβάθμιση λογισμού, θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες), αλλά οι συναλλαγές δεν δείχνουν ότι δεν παρακολουθεί τις προεκτάσεις των προβλημάτων στη λειτουργία των επιχειρήσεων. Ενδεικτικό μάλιστα αυτού ήταν και η ανακοίνωση της Aegean ότι έχουν επηρεαστεί κάποιες λειτουργίες της, αλλά χωρίς να εμποδίζει την ομαλή πραγματοποίηση των δραστηριοτήτων της.

Μάλιστα, αυτή η παγκόσμια αναταραχή ήρθε σε μια ημέρα κατά την οποία είχαμε και λήξη παραγώγων, δίχως αυτή να αλλάζει τις ισορροπίες στο ταμπλό, με τον γενικό δείκτη να προσθέτει ελάχιστες συναλλαγές. Ούτε επομένως έχασε τα επίπεδα των 1.450 μονάδων, που παρά τις πιέσεις σε επιλεγμένους τίτλους, τις κρατά με ευκολία προς το παρόν.

Αλλά η μεταβλητότητα είναι έκδηλη. Οι χαμηλές συναλλαγές δεν ευνοούν μεγάλες κινήσεις, με τα πρόσημα να αλλάζουν συνεχώς, ενώ οι περισσότεροι τίτλοι, ακόμη και της υψηλής κεφαλαιοποίησης, δεν έχουν διακινήσει πάνω από 100 χιλ. τεμάχια. Ανάλογη ήταν και η εικόνα στις προσυμφωνημένες συναλλαγές, με λίγα τεμάχια να μπαίνουν μετά τις 12:30, αυξάνοντας μόλις κατά 1,3 εκατ. ευρώ τον συνολικό τζίρο.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Cenergy χάνει 1,13%, με τις ΟΤΕ, Coca Cola, Βιοχάλκο, Λάμδα, Jumbo, Εθνική, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και ΓΕΚ Τέρνα να κινούνται ήπια πτωτικά.

Χωρίς μεταβολή είναι οι Τιτάν, ΕΛΧΑ, Autohellas και Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Σαράντης, Eurobank, Aegean, Motor Oil, Alpha Bank, Πειραιώς, Μυτιληναίος, ΔΑΑ και Ελλάκτωρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών