Το δικό του σχόλιο για παγκόσμιο μπλακ άουτ που προκλήθηκε στα δίκτυα της Microsoft από την αναβάθμιση της Crowdstrike έκανε ο δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ. Μέσω απάντησης σε άρθρο των Financial Times που δημοσιεύθηκε στο X (πρώην Twitter), ο Μασκ αποκάλεσε τα σημερινά γεγονότα ως «τη μεγαλύτερη αποτυχία της πληροφορικής που έχει συμβεί έως σήμερα».

Ποια είναι η CrowdStrike – Η σχέση με τη Microsoft και το παγκόσμιο ΙΤ black out

Ο Μασκ προχώρησε σε μια σειρά από χιουμοριστικές δημοσιεύσεις ή απαντήσεις κοροϊδεύοντας τις Microsoft και Crowdstrike.

Στη συνέχεια, έγραψε τη λέξη Microsoft, ακολουθούμενη από ένα θυμωμένο emoji, και έκανε reshare μια από τις δικές του αναρτήσεις από το 2021. Η ανάρτηση έγραφε «Macrohard > Microsoft».

Το «Macrohard» είναι ένας όρος που ο Ίλον Μασκ έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν για να κοροϊδέψει τη Microsoft. Ο όρος έγινε δημοφιλής από τον Mask κατά τη διάρκεια μιας ανάρτησης του 2021, όπου συνέκρινε τη Microsoft με μια φανταστική εταιρεία που ονομάζεται «Macrohard», υπονοώντας ότι η Microsoft υπολειτουργούσε, ειδικά κατά τη διάρκεια μιας σημαντικής παγκόσμιας διακοπής λειτουργίας που επηρέασε πολλές από τις υπηρεσίες και τις εφαρμογές cloud της Microsoft. Ο όρος «Macrohard» θεωρείται επίσης ως παιχνιδιάρικο αντίθετο του «Microsoft».

Απάντησε και σε ένα meme που έδειχνε δύο χέρια να συνδέονται, με τη μία λεζάντα να είναι η Microsoft και την άλλη οι Μυστικές Υπηρεσίες. Το μεσαίο κείμενο γράφει «δεν είναι ασφαλές», με το μιμίδιο να υπονοεί ότι η Microsoft και οι μυστικές υπηρεσίες συνδέονται από το γεγονός ότι και οι δύο δεν είναι ασφαλείς. Ο Μασκ απάντησε σε αυτό με ένα emoji με πρόσωπο που γελάει.

Απάντησε επίσης σε μια ανάρτηση που αφορούσε το ρόλο της Microsoft στις αμερικανικές εκλογές. Ο Κάιλ Μπέκερ, ανεξάρτητος δημοσιογράφος και παραγωγός του Fox News, δημοσίευσε: «Μην ξεχνάτε: Η Microsoft είναι βασικός παίκτης στη διασφάλιση των αμερικανικών εκλογών».

Η ανάρτηση περιελάμβανε πληροφορίες σχετικά με τη διακοπή λειτουργίας και το λογισμικό της Microsoft, Election Guard, το οποίο περιγράφεται ως εξής: «Ένα κιτ ανάπτυξης λογισμικού ανοικτού κώδικα (SDK) που βελτιώνει την εμπιστοσύνη και τη συμμετοχή στις εκλογές», σύμφωνα με τον ιστότοπό του.

Ο Becker συνέχισε, απαντώντας στην αρχική του ανάρτηση γράφοντας: «Το Election Guard της Microsoft συνεργάζεται με σημαντικούς παίκτες στο χώρο της ψηφοφορίας στις ΗΠΑ για να βοηθήσει στην «ασφάλεια» των εκλογών μας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή