Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Τζέιμι Ντίμον εξήρε την άφιξη της τεχνητής νοημοσύνης σε επιστολή προς μετόχους του Απριλίου, λέγοντας ότι η τεχνολογία έχει τη δυνατότητα να «αυξήσει ουσιαστικά κάθε εργασία».

Είπε επίσης ότι η δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη, όπως το ChatGPT, θα «επανεξετάσει ολόκληρες τις επιχειρηματικές ροές εργασίας». Ο Ντίμον είπε ότι πιθανότατα θα προσθέσει χιλιάδες περισσότερες θέσεις εργασίας με επίκεντρο την τεχνητή νοημοσύνη στην εταιρεία του τα επόμενα δύο χρόνια.

JPMorgan Chase: Ξεπέρασε τις προσδοκίες η κερδοφορία του δεύτερου τριμήνου

JP Morgan

Πολύτιμο εργαλείο παραγωγικότητας

Σε μια συνέντευξη με τον αρχισυντάκτη του LinkedIn, Νταν Ροθ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan επαίνεσε την τεχνητή νοημοσύνη ως ένα πολύτιμο «εργαλείο παραγωγικότητας» που ήδη επηρεάζει το εργατικό δυναμικό, συμπεριλαμβανομένης της τράπεζάς του.

«Είναι τεράστιο», είπε ο Ντίμον για την AI. «Και αυτό που κάνουμε είναι ότι την έχουμε ενσωματώσει σε όλες τις επιχειρήσεις μας».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος είπε στο LinkedIn ότι η JPMorgan έχει περίπου 2.000 υπαλλήλους που εξετάζουν δεδομένα και αναλυτικά στοιχεία, την έρευνα μηχανικής μάθησης και άλλους τομείς κρίσιμους για την τεχνητή νοημοσύνη, και ο αριθμός αυτός είναι πιθανό να επεκταθεί.

«Υποθέτω ότι ο αριθμός θα είναι 5.000 σε μερικά χρόνια», πρόσθεσε.

Θα καταργήσει θέσεις εργασίας

Επιπλέον, ο Ντίμον είπε ότι η εταιρεία του έχει 400 «έργα τεχνητής νοημοσύνης» και θα συνεχίσει να αναπτύσσεται κάθε χρόνο. Ο Διευθύνων Σύμβουλος είπε στους μετόχους σε επιστολή του Απριλίου ότι οι περιπτώσεις χρήσης αφορούν το μάρκετινγκ, την απάτη και τον κίνδυνο.

«Η εικασία μου είναι 800 σε ένα χρόνο — 1.200 μετά από αυτό», είπε. «Κάνει απίστευτη δουλειά για μάρκετινγκ, ρίσκο, απάτη. Σκεφτείτε όλα όσα κάνουμε».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος είπε στο LinkedIn ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα καταργήσει τις θέσεις εργασίας ενώ θα προσθέσει κάποιες νέες. Ωστόσο, δεν είναι σίγουρος ποια θα είναι η αναλογία των απωλειών και των προσθηκών.

«Θα καταργήσει θέσεις εργασίας; Ναι, γιατί ήδη το βλέπουμε να απαντά σε ερωτήσεις», είπε. «Θα προσθέσει και θέσεις εργασίας. Λοιπόν, κατά βάση: Δεν ξέρω. Αλλά δεν θα βάλουμε στρουθοκαμηλίσουμε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή