Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ και ο πρώην πρόεδρος και νυν υποψήφιος Ντάλαντ Τραμπ δεν έχουν την καλύτερη σχέση. Και όμως ο Ζάκερμπεργκ αποφάνθηκε ότι η άμεση αντίδραση του πρώην προέδρου μετά τον πυροβολισμό ήταν «σκληροτράχηλη» και εμπνευσμένη και εξηγεί την έλξη που ασκεί στους ψηφοφόρους.

«Το να βλέπω τον Ντόναλντ Τραμπ να σηκώνεται μετά από πυροβολισμό στο πρόσωπο και να τινάζει τη γροθιά του στον αέρα με την αμερικανική σημαία είναι ένα από τα πιο σκληροτράχηλα πράγματα που έχω δει ποτέ στη ζωή μου», δήλωσε την Πέμπτη ο διευθύνων σύμβουλος της Meta Platforms κατά τη διάρκεια συνέντευξης στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Menlo Park της Καλιφόρνια. «Σε κάποιο επίπεδο ως Αμερικανός, είναι δύσκολο να μην συγκινηθείς με αυτό το πνεύμα και αυτόν τον αγώνα, και νομίζω ότι αυτός είναι ο λόγος που σε πολλούς αρέσει αυτός ο τύπος».

Ο Ντόναλντ Τραμπ, η απόπειρα δολοφονίας και «το τουφέκι της Αμερικής»

Ο 40χρονος Ζάκερμπεργκ αρνήθηκε να υποστηρίξει τον Τραμπ ή τον υποτιθέμενο αντίπαλό του, τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι «δεν σχεδιάζει» να εμπλακεί στις εκλογές με οποιονδήποτε τρόπο. Ωστόσο, τα σχόλιά του προστίθενται σε μια αυξανόμενη ομάδα στελεχών της Silicon Valley, συμπεριλαμβανομένου του Ίλον Μασκ και των δισεκατομμυριούχων επιχειρηματικών κεφαλαίων Μαρκ Άντρισιν και Μπεν Χόροβιτς, οι οποίοι προσεταιρίζονται τον πρώην πρόεδρο, με δωρεές στην εκστρατεία του. Ο Ζάκερμπεργκ έκανε τα σχόλια κατά τη διάρκεια μιας ευρείας συζήτησης για το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Ζάκερμπεργκ αποστασιοποιείται από την πολιτική

Ο Ζάκερμπεργκ είπε ότι η Μέτα κάνει αλλαγές που ελπίζει ότι το Facebook δεν θα είναι τόσο σημείο ανάφλεξης στις εκλογές στο μέλλον. «Το κύριο πράγμα που ακούω από τους ανθρώπους είναι ότι στην πραγματικότητα θέλουν να βλέπουν λιγότερο πολιτικό περιεχόμενο στις υπηρεσίες μας επειδή έρχονται στις υπηρεσίες μας για να συνδεθούν με άλλους ανθρώπους». Η Meta προτείνει ήδη λιγότερο πολιτικό περιεχόμενο στους χρήστες της, πρόσθεσε. «Πιστεύω ότι θα δείτε τις υπηρεσίες μας να παίζουν λιγότερο ρόλο σε αυτές τις εκλογές από ό,τι στο παρελθόν».

Η σχέση του Ζάκερμπεργκ με τον Τραμπ περιπλέκεται από τη χρήση των προϊόντων της Meta από τον Τραμπ για να προσεγγίσει τους οπαδούς του. Οι αναρτήσεις του πρώην προέδρου περιείχαν συνήθως παραπληροφόρηση ή αμφισβήτησαν τους κανόνες της Μέτα. Η εταιρεία ανέστειλε τον Τραμπ από το Facebook και το Instagram για δύο χρόνια μετά τις ταραχές στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021. Εκείνη την εποχή, ο Ζάκερμπεργκ δημοσίευσε ότι ο Τραμπ χρησιμοποιούσε τον λογαριασμό του για να «υπονομεύσει την ειρηνική και νόμιμη μετάβαση της εξουσίας στον εκλεγμένο διάδοχό του». Τραμπ

Ο Τραμπ δεν συγχωρεί

Ενώ οι λογαριασμοί έχουν αποκατασταθεί από τότε, ο Τραμπ έδειξε ότι δεν έχει συγχωρήσει την Meta ή τον Ζάκερμπεργκ και πρόσφατα πρότεινε ότι σκοπεύει να αντεπιτεθεί. Αποκάλεσε το Facebook «εχθρό του λαού» τον Μάρτιο. Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Τραμπ φάνηκε επίσης να προειδοποιεί τον Ζάκερμπεργκ. «Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι εάν εκλεγώ Πρόεδρος, θα κυνηγήσουμε τους εκλογικούς απατεώνες σε επίπεδα που δεν έχουν ξαναδεί και θα οδηγηθούν στη φυλακή για μεγάλα χρονικά διαστήματα», έγραψε ο Τραμπ στο Truth Social. «Ξέρουμε ήδη ποιος είσαι. ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ! ΖΑΚΕΡΜΠΕΡΓΚ, πρόσεχε!»

Ο Τραμπ έχει αντιστρέψει τις θέσεις πολιτικής στο όνομα της τιμωρίας της Meta. Όσο ήταν πρόεδρος, ο Τραμπ πίεσε για απαγόρευση της κινεζικής εφαρμογής βίντεο, TikTok. Ο Τραμπ άλλαξε από τότε τη στάση του, υποστηρίζοντας στο Businessweek ότι μια απαγόρευση θα ήταν πολύ επωφελής για τις επιχειρήσεις της Meta.

Ο Ζάκερμπεργκ είπε ότι χαιρετίζει τον ανταγωνισμό. «Είναι καλό», είπε στο The Circuit. «Νομίζω ότι τα πάμε πολύ καλά εδώ. Κερδίζουμε μερίδιο αγοράς. Οπότε δεν ξέρω. Θα πάνε να κάνουν ό,τι πρέπει να κάνουν, αλλά πιστεύω ότι θα είμαστε καλά και θα συνεχίσουμε να τα πηγαίνουμε καλά σε αυτόν τον τομέα είτε με τον άλλον.

Όταν ρωτήθηκε αν πίστευε ότι το TikTok έπρεπε να απαγορευτεί, ο Ζάκερμπεργκ υπεξέφυγε. «Αυτός είναι πέραν της αρμοδιότητας μου», είπε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή