Η Tesla έκλεισε ορισμένες από τις γραμμές παραγωγής της το πρωί της Παρασκευής ως αποτέλεσμα της εκτεταμένης διακοπής στον κυβερνοχώρο, που ταλαιπώρησε εταιρείες σε όλο τον κόσμο. Το ζήτημα δεν φάνηκε να επηρεάζει κάθε γραμμή παραγωγής.

Όπως γράφει το Business Insider, επικαλούμενο τρεις πηγές με γνώση του θέματος, η αυτοκινητοβιομηχανία έστειλε μερικούς από τους εργάτες του εργοστασίου της στο σπίτι νωρίς κατά τη διάρκεια της νυχτερινής βάρδιας στις εγκαταστάσεις της στο Austin, στο Τέξας και στο Sparks, στη Νεβάδα, αφού ορισμένα από τα μηχανήματα στο εργοστάσιο άρχισαν να εμφανίζουν μηνύματα σφάλματος λόγω του παγκόσμιου IT black out.

Τι προκάλεσε το παγκόσμιο ΙΤ black out

Προειδοποιήσεις

Η Tesla έστειλε ειδοποίηση στο προσωπικό το πρωί της Παρασκευής ότι η εταιρεία είχε επηρεαστεί από μια «διακοπή κεντρικού υπολογιστή των Windows» που προκάλεσε προβλήματα σε διακομιστές, φορητούς υπολογιστές και συσκευές κατασκευής, σύμφωνα με το σημείωμα που έλαβε το Business Insider.

Η εταιρεία είπε ότι «οι χρήστες βλέπουν μια μπλε οθόνη στις συσκευές τους».

Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Tesla δεν έχουν λάβει ακόμη ειδοποίηση για το πότε οι εν λόγω γραμμές θα επιστρέψουν στην παραγωγή, είπαν οι πηγές στο BI. Κάποιες γραμμές στο εργοστάσιο του Όστιν λειτουργούσαν ακόμα το πρωί της Παρασκευής, είπε ένας εργαζόμενος.

Ένας εκπρόσωπος της Tesla δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Ιλον Μασκ, έσπευσε να αποκαλύψει την παγκόσμια διακοπή λειτουργίας στο X, ανεβάζοντας ένα meme που είχε τη λεζάντα: Όλα τα άλλα είναι εκτός λειτουργίας, αλλά αυτή η εφαρμογή εξακολουθεί να λειτουργεί.». Αλλά αργότερα απάντησε σε μια ανάρτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Microsoft Satya Nadella στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας ότι το ζήτημα, που επηρέασε τα Windows, «έπληξε την αλυσίδα εφοδιασμού αυτοκινήτων».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή