Στην κορυφή της κούρσας του streaming, βρίσκεται το Netflix και το δεύτερο τρίμηνο, καθώς πρόσθεσε περισσότερους συνδρομητές σε παγκόσμιο επίπεδο και είδε ισχυρή ανάπτυξη στη διαφημιστική του δραστηριότητα.

Ο streamer δήλωσε ότι οι συνδρομές του που υποστηρίζονται από διαφημίσεις αυξήθηκαν κατά 34% κατά τη διάρκεια της περιόδου σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

Netflix: Ο CEO εξηγεί γιατί αυξάνονται οι τιμές για τα πακέτα χωρίς διαφημίσεις

Netflix: Στόχος οι περισσότερες διαφημίσεις

Η μετοχή της Netflix έχει ενισχυθεί τα τελευταία τρίμηνα από την προσπάθειά της να κερδίσει συνδρομητές στη φθηνότερη, υποστηριζόμενη από διαφημίσεις, βαθμίδα της, εκτός από την πάταξη της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης.

Τα έσοδα ανήλθαν σε περίπου 9,6 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 17% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, κυρίως λόγω της αύξησης του μέσου όρου των πληρωμένων συνδρομών.

Σύμφωνα με το CNBC, το Netflix δήλωσε ότι αναμένει τώρα αύξηση των αναφερόμενων εσόδων για το σύνολο του έτους κατά 14% έως 15%, σε σύγκριση με την προηγούμενη πρόβλεψη για 13% έως 15%.

Η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 2,15 δισ. δολαρίων ή 4,88 δολαρίων ανά μετοχή, από 1,49 δισ. δολάρια ή 3,29 δολάρια ανά μετοχή κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2023.

Οι παγκόσμιες συνδρομές επί πληρωμή του Netflix αυξήθηκαν κατά 16,5% σε ετήσια βάση σε 278 εκατομμύρια.

Καθοριστικές αποφάσεις

Το περασμένο τρίμηνο, η εταιρεία προειδοποίησε τους επενδυτές ότι θα σταματήσει να παρέχει τριμηνιαίους αριθμούς μελών ή μέσο έσοδο ανά χρήστη από το 2025, σημειώνοντας ότι η εταιρεία «επικεντρώνεται στα έσοδα και το λειτουργικό περιθώριο κέρδους ως τις κύριες οικονομικές μας μετρήσεις – και τη δέσμευση (δηλ. τον χρόνο που δαπανάται) ως το καλύτερο μέσο για την ικανοποίηση των πελατών μας».

Το Netflix άρχισε να εστιάζει σε διαφορετικές επιχειρηματικές στρατηγικές για την αύξηση των εσόδων, αφού το 2022 η εταιρεία είδε την αύξηση των συνδρομητών να επιβραδύνεται.

Σε ζωντανή μετάδοση

Τον Μάιο, ανακοίνωσε πως θα λανσάρει τη δική του διαφημιστική πλατφόρμα και δεν θα συνεργάζεται πλέον με τη Microsoft για την εν λόγω τεχνολογία. Η εταιρεία έχει επίσης αρχίσει να προσθέτει αθλητικά γεγονότα σε ζωντανή μετάδοση, όπως αγώνες NFL την ημέρα των Χριστουγέννων τα επόμενα τρία χρόνια, μια κίνηση που πιθανότατα θα προσελκύσει ακόμη περισσότερες διαφημίσεις.

«Ασχολούμαστε με τη ζωντανή μετάδοση επειδή τα μέλη μας την αγαπούν και οδηγεί σε μεγάλο βαθμό δέσμευσης και ενθουσιασμού. Και το καλό είναι ότι αρέσει και στους διαφημιστές για τον ίδιο ακριβώς λόγο», δήλωσε ο Ted Sarandos, συν-διευθύνων σύμβουλος της Netflix, στην κλήση για τα κέρδη της Πέμπτης.

Το Netflix είχε αρχίσει να μπαίνει σε ζωντανό περιεχόμενο ακόμη και πριν από τη συμφωνία του με το NFL, με τον Sarandos να σημειώνει ότι η εταιρεία εστιάζει στην «ζωντανή ψυχαγωγία».

Παρόλα αυτά, πρωτότυπες εκπομπές όπως το «Bridgerton» και το «Baby Reindeer» συνεχίζουν να οδηγούν τη δέσμευση για τον streamer.

Με ή χωρίς διαφημίσεις;

Την ίδια στιγμή, επισήμανε πως η φθηνότερη, υποστηριζόμενη από διαφημίσεις βαθμίδα της έχει κερδίσει έδαφος, με τους συνδρομητές που έκαναν τη συγκεκριμένη επιλογή να αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 45% των εγγραφών στις αγορές όπου προσφέρεται η επιλογή.

Ωστόσο, το Netflix σημείωσε ότι η επιχείρηση που υποστηρίζεται από διαφημίσεις είναι ακόμη νέα και δεν αναμένει ότι τα έσοδα από διαφημίσεις θα αποτελέσουν «κύριο μοχλό ανάπτυξης των εσόδων μας το 2024 ή το 2025».

Υψηλή ζήτηση

«Η βραχυπρόθεσμη πρόκληση και η μεσοπρόθεσμη ευκαιρία είναι ότι κλιμακωνόμαστε γρηγορότερα από την ικανότητά μας να αξιοποιούμε το αυξανόμενο διαφημιστικό μας απόθεμα», ανέφερε στο CNBC η εταιρεία μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, που σημαίνει ότι ο streamer δεν είναι ακόμη σε θέση να ανταποκριθεί στη ζήτηση των διαφημιστών.

Ο Greg Peters, συν-διευθύνων σύμβουλος του Netflix, δήλωσε κατά την κλήση κερδών την Πέμπτη ότι το Netflix έχει επικεντρωθεί μέχρι στιγμής στην κλιμάκωση της συνδρομητικής του βάσης που υποστηρίζεται από διαφημίσεις. Με την εταιρεία να βρίσκεται σε καλό δρόμο για την επίτευξη των συνδρομητικών της στόχων για το 2025, το Netflix μετατοπίζει τώρα την εστίασή του στις διαφημίσεις, είπε.

Καθώς η εταιρεία ενισχύει τη διαφημιστική της λειτουργία, δίνει «στους διαφημιζόμενους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να αγοράζουν», πρόσθεσε ο Peters.

«Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για να προσελκύσουμε κι άλλους συνδρομητές στα νέα μας διαφημιστικά πακέτα προς όφελος των διαφημιζομένων μας το επόμενο έτος, κάτι που μας καθιστά αισιόδοξους για περαιτέρω αύξηση των συνδρομών διαφημίσεων το 2026 και μετά», κατέληξε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Τουρκία: Επενδυτική «απόβαση» στην Αφρική
Διεθνή |

Το ουράνιο του Νίγηρα, οι κατασκευαστικές εταιρείες και οι άλλες business της Τουρκίας στην Αφρική

Εκτός απο τις ανάγκες για ουράνιο, που χρειάζεται ο πυρηνικός σταθμός στο Ακούγιου, η Τουρκία αναζητά στο Νίγηρα δουλειές για τις κατασκευαστικές της εταιρείες αλλα και για την αμυντική της βιομηχανία