Η Occidental Petroleum εξετάζει την πώληση ποσοστού ιδιοκτησίας 30% της πρόσφατης εξαγοράς της στη λεκάνη Permian στην EcoPetrol SA έναντι 3,6 δισ. δολαρίων, ανέφερε η εταιρεία σήμερα, όπως σημειώνει το Bloomberg.

Ανάλογα με τις διαπραγματεύσεις, η κολομβιανή κρατική εταιρεία πετρελαίου EcoPetrol θα μπορούσε να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο, έως και 49%, στα περιουσιακά στοιχεία που η Occidental συμφώνησε να αγοράσει από την CrownRock LP έναντι 12 δισ. δολαρίων στα τέλη του 2023. Αυτή η επιλογή λήγει τον Αύγουστο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Occidental.

Κάτω από τα 84 δολάρια υποχωρεί η τιμή του Brent

Οποιαδήποτε συμφωνία στην οποία καταλήξουν οι δύο εταιρείες θα είναι το αποτέλεσμα μιας κοινοπραξίας που ξεκίνησε για πρώτη φορά η Occidental με την EcoPetrol το 2019 μετά την εξαγορά της Anadarko Petroleum ύψους 55 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τότε, η EcoPetrol συμφώνησε να βοηθήσει στην ανάπτυξη των περιουσιακών στοιχείων της Occidental και της δόθηκε το δικαίωμα να συμμετάσχει σε μελλοντικά συμφέροντα πετρελαίου και φυσικού αερίου που θα αποκτήσει η Occidental «σε περιοχή αμοιβαίου ενδιαφέροντος».

Η Occidental έχει δηλώσει προηγουμένως ότι επιδιώκει να προβεί σε πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων αξίας έως και 6 δισ. δολαρίων μετά το κλείσιμο της συμφωνίας με την CrownRock και δεν είναι σαφές τι σημαίνει η πώληση μεριδίου στην EcoPetrol για το σχέδιο αυτό. Τον τελευταίο χρόνο υπήρξε ένα κύμα ενοποίησης 200 δισ. δολαρίων στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο των ΗΠΑ, με τις εταιρείες να επιδιώκουν να βελτιώσουν την αποδοτικότητα, να επεκτείνουν το απόθεμα των ποιοτικών περιοχών γεώτρησης και να επιστρέψουν μετρητά στους επενδυτές.

Η Occidental Petroleum εξετάζει την πώληση ομολόγων

Η Occidental Petroleum Corp. σχεδιάζει να πουλήσει ομόλογα σε έως και πέντε μέρη, για να χρηματοδοτήσει την προγραμματισμένη εξαγορά της CrownRock LP.

Η ενεργειακή εταιρεία ζήτησε από τις τράπεζες να κανονίσουν κλήσεις με τους επενδυτές στις 22 Ιουλίου για να συζητήσουν την προσφορά, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η πώληση θα γίνει υπό την καθοδήγηση των Bank of America Corp., JPMorgan Chase & Co., Mitsubishi UFJ Financial Group και SMBC Nikko, σύμφωνα με την κατάθεση. Την Πέμπτη, η Occidental Petroleum δήλωσε ότι αναμένει να κλείσει την αγορά της CrownRock LP ύψους 10,8 δισ. δολαρίων τον επόμενο μήνα.

«Ανυπομονούμε να ολοκληρώσουμε τη συναλλαγή μας με την CrownRock τον Αύγουστο και να καλωσορίσουμε την ομάδα υψηλών επιδόσεών της στον οργανισμό μας», ανέφερε σε δήλωσή της η διευθύνουσα σύμβουλος Βίκι Χόλουμπ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή