Συνεχίζουν την απεργία διαρκείας οι εργαζόμενοι στη Samsung Electronics στη μεγαλύτερη οργανωμένη εργατική δράση στην πεντηκονταετή ιστορία του νοτιοκορεατικού ομίλου, με βασικά αιτήματα για αύξηση των μισθών, των επιδομάτων και του χρόνου άδειας των εργαζομένων.

Samsung: Σε απεργία διαρκείας κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι

Η διοίκηση της Samsung Electronics και εκπρόσωποι του μεγαλύτερου συνδικάτου των εργαζομένων στη Νότια Κορέα που βρίσκεται σε απεργία από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας συμφώνησαν να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις την Παρασκευή. Πρόκειται να συναντηθούν μέσα στην ημέρα για να ορίσουν ένα σταθερό πρόγραμμα διαπραγματεύσεων, είπε σε ζωντανή μετάδοση στο YouTube ο Son Woo-mok, πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Ηλεκτρονικών Samsung (SEU), τα περίπου 30.000 μέλη της οποίας αποτελούν σχεδόν το ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού της εταιρείας στη Νότια Κορέα.

Η Samsung σε ανακοίνωσή της εξέφρασε την ελπίδα της ότι η απεργία θα επιλυθεί το συντομότερο δυνατό και επιβεβαίωσε ότι πρότεινε άνευ όρων επανέναρξη του διαλόγου.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι μια παρατεταμένη απεργία θα δημιουργήσει προβλήματα στη Samsung, τη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής τσιπ μνήμης στον κόσμο, η οποία αγωνίζεται να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό στους ημιαγωγούς που χρησιμοποιούνται για την τεχνητή νοημοσύνη.

Να σημειωθεί πάντως ότι η Samsung έχει ανακοινώσει ότι η απεργία δεν προκάλεσε διακοπή στην παραγωγή ημιαγωγών.

Απεργία για αυξήσεις οι εργαζόμενοι, 15πλάσια κέρδη στη Samsung

Τα αιτήματα των εργαζομένων ακολουθούν την αύξηση των λειτουργικών κερδών της Samsung κατά 15 φορές το 2ο τρίμηνο, αντανακλώντας την ανάκαμψη της ζήτησης για τσιπ μνήμης και την επενδυτική έκρηξη στην υποδομή τεχνητής νοημοσύνης. Ωστόσο, οι επενδυτές εξακολουθούν να ανησυχούν για τη θέση της εταιρείας στην αγορά τσιπ τεχνητής νοημοσύνης έναντι της SK Hynix.

Το μεγαλύτερο συνδικάτο της Samsung πέρασε εβδομάδες προετοιμάζοντας την απεργιακή κινητοποίηση διαρκείας, αφού οι διαπραγματεύσεις για τις αμοιβές και τον χρόνο των διακοπών κατέρρευσαν τον περασμένο μήνα. Η εξέλιξη αυτής της εβδομάδας είναι μια ταχεία κλιμάκωση μετά μια μονοήμερη απεργία στις αρχές Ιουνίου – την πρώτη στα 55 χρόνια ύπαρξης της Samsung.

Σκοπός της δράσης είναι να επαναφέρει τα αιτήματά τους διακόπτοντας την παραγωγή σε μία από τις πιο προηγμένες εγκαταστάσεις τσιπ της εταιρείας, είπαν οι ηγέτες των συνδικάτων. Συμπίπτει επίσης με το μεγαλύτερο λανσάρισμα προϊόντων της Samsung της χρονιάς στο Παρίσι, όπου αναμένεται να αποκαλύψει νέα πτυσσόμενα τηλέφωνα και ρολόγια με AI και νέες δυνατότητες παρακολούθησης της υγείας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή