Η Warner Bros Discovery συζήτησε ένα δραματικό σχέδιο για να διαχωρίσει τις επιχειρήσεις ψηφιακής ροής και στούντιο από τα παλαιού τύπου τηλεοπτικά της δίκτυα, καθώς ο αμερικανικός κολοσσός μέσων ενημέρωσης πίσω από το CNN και το HBO εξετάζει επιλογές για την ενίσχυση της πτώσης της τιμής της μετοχής του.

Άτομα που γνωρίζουν το θέμα είπαν στους Financial Times ότι ο διευθύνων σύμβουλος Ντέιβιντ Ζάσλαβ εξέταζε διάφορες στρατηγικές επιλογές, από την πώληση περιουσιακών στοιχείων μέχρι τη μεταβίβαση του κινηματογραφικού στούντιο της Warner Bros και της υπηρεσίας ροής Max σε μια νέα εταιρεία χωρίς το μεγαλύτερο μέρος το`υ τρέχοντος καθαρού χρέους των 39 δισ. δολαρίων του ομίλου.

Warner Bros Discovery: Μεγαλύτερες από τις αναμενόμενες οι ζημιές του 1ου τριμήνου

Η WBD, της οποίας η κεφαλαιοποίηση της αγοράς μειώθηκε κατά ένα τρίτο σε περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια το περασμένο έτος, δεν έχει προσλάβει ακόμη μια επενδυτική τράπεζα για να ξεκινήσει κάποια συγκεκριμένη συναλλαγή, αλλά η ανώτατη διοίκηση της έχει συνομιλήσει με συμβούλους για να βρει συμφέρουσα για τους μετόχους, σύμφωνα με πηγές των FT .

Οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές της WBD περιλαμβάνουν τον δισεκατομμυριούχο καλωδιακών μέσων Τζον Μαλόουν και την οικογένεια Νιούχαουζ, η οποία ελέγχει την Condé Nast.

Επαφές με ανταγωνιστές

Άνθρωποι κοντά στην WBD έχουν επίσης προσεγγίσει ανεπίσημα στελέχη σε ανταγωνιστικά μέσα ενημέρωσης για να καταλάβουν εάν θα ενδιαφερόντουσαν να εξερευνήσουν επιλογές συγχωνεύσεων και εξαγορών με ορισμένα από τα υπάρχοντα περιουσιακά της στοιχεία, είπε ένα άτομο.

Η WBD φέρεται να εξέτασε παλαιότερους συνδυασμούς τόσο με το NBCUniversal της Comcast όσο και με την Paramount. Και οι δύο διαθέτουν τηλεοπτικά στοιχεία παλαιού τύπου και πλατφόρμες ροής υπό κλίμακα.

Άτομα που είναι εξοικειωμένα με το θέμα είπαν ότι η WBD θα μπορούσε τελικά να αποφασίσει να συνεχίσει να λειτουργεί όπως είναι επί του παρόντος δομημένη.

Η διάλυση φαίνεται να είναι η επικρατέστερη επιλογή, είπαν οι πηγές, και το μεγαλύτερο μέρος του χρέους της θα μπορούσε να παραμείνει στην ώριμη επιχείρηση δικτύων συνδρομητικής τηλεόρασης σε ένα τέτοιο σενάριο. Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει το ταχύτερα αναπτυσσόμενο spin-off ροής να επιτύχει υψηλότερο πολλαπλάσιο αποτίμησης, αλλά ένα άτομο που γνωρίζει το θέμα είπε ότι η διοίκηση της WBD γνώριζε τον κίνδυνο εκνευρισμού πιστωτών.

Δυνητικά καταστροφική διάσπαση

Αναλυτές της Bank of America έχουν προειδοποιήσει ότι μια διάσπαση θα μπορούσε να έχει «δυνητικά καταστροφικές» επιπτώσεις στους κατόχους ομολόγων και η ανταγωνιστική της WBD, Lionsgate, αντιμετώπισε πρόσφατα μια εξέγερση πιστωτών μετά τον διαχωρισμό του δικτύου συνδρομητικής τηλεόρασης Starz. Ένα άτομο που συμμετείχε στις συζητήσεις σημείωσε ότι το χρέος της WBD αυξήθηκε σε ένα περιβάλλον με λίγες συμφωνίες που εμποδίζουν μια τέτοια οικονομική μηχανική.

Η υπό εξέταση ιδέα «στρατηγικού spin-off» θα δημιουργούσε μια εταιρεία αποτελούμενη από τηλεοπτικά περιουσιακά στοιχεία παλαιού τύπου της WBD, τα οποία έχουν υποστεί μείωση εσόδων παρά το γεγονός ότι εξακολουθούν να δημιουργούν το μεγαλύτερο μέρος των ταμειακών ροών της. Μεγάλο μέρος του μεγάλου χρέους της WBD θα πήγαινε στον τηλεοπτικό όμιλο, αφήνοντας την ταχύτερα αναπτυσσόμενη επιχείρηση ροής και στούντιο με λιγότερους δανεισμούς και μεγαλύτερη ευελιξία για αναπτυξιακές επενδύσεις.

Οι συζητήσεις αντικατοπτρίζουν ευρύτερες ανησυχίες για την WBD, της οποίας οι μετοχές έχουν υποχωρήσει κατά περίπου 70% από τότε που η AT&T απέκρουσε τη Warner Bros και συγχωνεύθηκε με την Discovery πριν δύο χρόνια. Έχουν πληγεί από μια φθίνουσα διαφημιστική αγορά, το υψηλό κόστος ανάπτυξης της προσφοράς ροής, την πανδημία, τις απεργίες του Χόλιγουντ και μερικές ακριβές αποτυχίες.

Η WBD μείωσε το κόστος και εξόφλησε το χρέος, αλλά τον Φεβρουάριο η μετοχή έπεσε 10% αφού ο οικονομικός διευθυντής της είπε ότι δεν μπορούσε να δώσει προβλέψεις για τις ελεύθερες ταμειακές ροές φέτος.

Η τρέχουσα σύνθεση δεν λειτουργεί

Η αναλύτρια της BofA, Τζέσικα Ρέιφ Έρλιχ, έγραψε αυτή την εβδομάδα ότι «η τρέχουσα σύνθεση της WBD ως ενοποιημένη εταιρεία δεν λειτουργεί». Θα πρέπει να διερευνήσει τις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, τις αναδιαρθρώσεις και τις συγχωνεύσεις, υποστήριξε, παρόλο που αναγνώρισε ότι η πιθανότητα αντίδρασης των πιστωτών σε ένα spin-off σήμαινε ότι «η εικόνα δεν είναι ιδανική».

Ένας χωρισμός θα μπορούσε να αντιμετωπίσει άλλες επιπλοκές, δημιουργώντας δύο ξεχωριστές εταιρείες που θα πρέπει να διαπραγματευτούν όρους για την κοινή χρήση αθλητικών δικαιωμάτων και άλλου περιεχομένου που η WBD διανέμει επί του παρόντος τόσο σε ψηφιακές όσο και σε παραδοσιακές τηλεοπτικές πλατφόρμες.

Ο Ζάσλαβ πυροδότησε εικασίες ότι μπορεί να ήθελε να κάνει μια συμφωνία σε σχόλια σε δημοσιογράφους στο συνέδριο της Allen & Company την περασμένη εβδομάδα στο Sun Valley.

Κληθείς να σχολιάσει την προεδρική κούρσα των ΗΠΑ, είπε: «Χρειαζόμαστε απλώς μια ευκαιρία για απορρύθμιση, ώστε οι εταιρείες να μπορέσουν να ενοποιηθούν και να κάνουν ό,τι χρειαζόμαστε για να είμαστε ακόμα καλύτερες».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή