Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με βασικό αίτημα, μεταξύ άλλων, την παράταση στις φορολογικές δηλώσεις τουλάχιστον μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί έξω από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών οι λογιστές.

Όπως υποστηρίζουν στα αιτήματα τους, η προθεσμία της 26ης Ιουλίου δεν είναι εφικτό να τηρηθεί, καθώς υπάρχει μια σειρά από ζητήματα κακοδιοίκησης στην ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών μέσω της ΑΑΔΕ.

Φορολογικές δηλώσεις: Σε απόγνωση λογιστές και φορολογούμενοι

Η συγκέντρωση για τις φορολογικές δηλώσεις

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ) με την υποστήριξη της ΓΣΕΒΕΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Συντάγματος έξω από το Υπουργείο Οικονομικών και αφού προηγουμένως:

1.      έστειλε πλήθος υπομνημάτων και επιστολών προς το Υπουργείο Οικονομικών ώστε να άρει τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα  που έχει ορίσει για σειρά υποχρεώσεων, όπως η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, και τα οποία καθιστούν ανέφικτη την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών εμπροθέσμως,

2.      επισήμανε σειρά λαθών, παραλείψεων και αστοχιών στις εν λόγω διαδικασίες που επιβάρυναν έτη περαιτέρω  την κατάσταση,

3.      ζήτησε συνάντηση με το Υπουργείο προκειμένου να εκθέσει και δια ζώσης τα σοβαρά προβλήματα στην προσπάθεια να βρεθεί έγκαιρα λύση.

Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που συμμετείχαν περισσότεροι από 50 Πρόεδροι ενώσεων λογιστών – φοροτεχνικών από όλη τη χώρα, καθώς και άλλες επαγγελματικές και επιχειρηματικές οργανώσεις ζητήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Κ. Χατζηδάκη.

Ο κύριος Υπουργός, αναφέρουν, αρνήθηκε να συζητήσει ή έστω να ακούσει, τα καθημερινά προβλήματα των πολλών, τα οποία με τις ενέργειες του σε μεγάλο βαθμό ο ίδιος έχει προκαλέσει, φαίνεται ότι είναι εκτός του πεδίου ενδιαφέροντος του. Τον καλούμε έστω και την ύστατη ώρα να μεριμνήσει για τα εύλογα αιτήματα του κλάδου των φοροτεχνικών – λογιστών, όπως η παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 30/9/2024.

Τα πρόστιμα

Στη μέση της διαμάχης λογιστών- υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι οι οποίοι κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα από 100 έως 500 ευρώ και με προσαύξηση του φόρου εάν η δήλωσή τους υποβληθεί μετά την καταληκτική ημερομηνία της 26ης Ιουλίου.

Δεν θα πληρώσουν πρόστιμο, όσοι υποβάλλουν εκπρόθεσμα αρχική ή και  τροποποιητική φορολογική δήλωση εφόσον ο φόρος δεν υπερβαίνει τα 100 ευρώ.

Ωστόσο οι φορολογούμενοι με χρεωστικά εκκαθαριστικά θα επιβαρυνθούν με τόκους ύψους 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρησης από την καταληκτική ημερομηνία πληρωμής του φόρου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα