Με παρουσιάσεις εμπειρογνωμόνων, συμπόσια και συναντήσεις B2B θα συμμετάσχει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στις 5 θεματικές ημέρες στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ, με τιμώμενη χώρα τη Γερμανία.

88η ΔΕΘ – Γερμανία: Αφετηρία με 123 επιχειρήσεις για νέες επενδύσεις και deals σε Ελλάδα

Ειδικότερα, έχουν προγραμματιστεί 16 εκδηλώσεις, εστιασμένες στις ελληνογερμανικές οικονομικές σχέσεις, καθώς και σε επιμέρους ζητήματα που απασχολούν τις δύο αγορές.

Οι θεματικές

Στις σχετικές διοργανώσεις, θα συμμετάσχουν εξέχοντες κυβερνητικοί παράγοντες, εκπρόσωποι φορέων της αγοράς και της ακαδημαϊκής κοινότητας, καθώς και ανώτατα στελέχη του ελληνικού και γερμανικού επιχειρείν.

Οι συμμετέχοντες θα εστιάσουν σε ζητήματα όπως η παρουσία των γερμανικών ομίλων στην ελληνική οικονομία, η πράσινη ενεργειακή μετάβαση και η μετάβαση στην ψηφιακή τεχνολογία, η ανακύκλωση και το περιβάλλον, ο εκσυγχρονισμός των logistics, η τουριστική ανάπτυξη, οι υπηρεσίες υγείας και οι επενδύσεις στην αγορά φαρμάκου, καθώς και η εταιρική διακυβέρνηση και τα ESGs.

Επιχειρηματικά best practices

Παράλληλα, θα παρουσιαστούν επιχειρηματικά best practices από την Ελλάδα και τη Γερμανία, όπως και τα οφέλη από τις πρωτοβουλίες και το έργο του διεθνούς δικτύου των Διμερών Γερμανικών Επιμελητηρίων, καθώς και του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.

Σημειώνεται ότι, παραμονή των εγκαινίων της 88ης ΔΕΘ το Επιμελητήριο θα διοργανώσει και φέτος το καθιερωμένο business dinner.

Παραγωγή μεγαλύτερης υπεραξίας

Ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Βασίλειος Γούναρης, σχολίασε σχετικά, «σκοπός των ανωτέρω εκδηλώσεων είναι να αναδειχθούν πεδία στα οποία η ελληνική και η γερμανική κοινότητα μπορούν να διευρύνουν περαιτέρω τις διμερείς επενδυτικές συνέργειές τους, με γνώμονα την παραγωγή μεγαλύτερης υπεραξίας, ανταποδοτικού χαρακτήρα. Σε μία εποχή κρίσιμων γεωπολιτικών εξελίξεων, Γερμανία και Ελλάδα έχουν μία ακόμη ευκαιρία να περάσουν το μήνυμα ότι μέσα από επιτυχείς συμμαχίες και κοινούς στόχους στον χώρο της οικονομίας, οικοδομούν ένα πιο ισχυρό μέλλον για την Ευρώπη».

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη

Από την πλευρά του, ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Andreas Kindl, δήλωσε, «χαίρομαι, που έχουμε καταφέρει να στήσουμε ένα τόσο μεγάλο και πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων στη φετινή ΔΕΘ. Οι εκδηλώσεις που σχεδιάστηκαν μαζί με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο έχουν απώτερο στόχο να  καταδείξουν, πόσο στενές είναι οι σχέσεις των δύο χωρών. Ευχαριστώ το Επιμελητήριο για τη συμβολή του στη διοργάνωση και για την ακούραστη προσπάθεια του να αναβαθμίζει ποιοτικά και ποσοτικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Ραντεβού τον Σεπτέμβρη στο Περίπτερο 13 της ΔΕΘ».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις