Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποίησε την ομιλία του για την υποψηφιότητα για να βάλει στόχο τις πολιτικές του προέδρου Τζο Μπάιντεν για τα ηλεκτρικά οχήματα, υποσχόμενος να λάβει μέτρα εναντίον τους από την πρώτη κιόλας ημέρα της θητείας του.

«Θα τερματίσω την εντολή των ηλεκτρικών οχημάτων την πρώτη μέρα», είπε ο Τραμπ στην ομιλία του στο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στο Μιλγουόκι. Η κίνηση θα είχε ως αποτέλεσμα «να σώσει την αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ από την πλήρη εξάλειψη, κάτι που συμβαίνει αυτή τη στιγμή, και να εξοικονομήσει χιλιάδες και χιλιάδες δολάρια ανά αυτοκίνητο στους Αμερικανούς καταναλωτές», είπε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, η απόπειρα δολοφονίας και «το τουφέκι της Αμερικής»

Ενώ η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν έχει κάποια «εντολή» για τα ηλεκτρικά οχήματα, οι επικριτές των νέων ορίων ατμοσφαιρικής ρύπανσης που εκδόθηκαν από την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος τον Μάρτιο είπαν ότι θα ανάγκαζαν παράνομα τις αυτοκινητοβιομηχανίες να πουλήσουν EV, σημειώνει το Bloomberg.

“Πράσινη νέα απάτη”

Οι επικρίσεις του Τραμπ για τα ηλεκτρικά οχήματα ήρθαν λίγες στιγμές πριν επικρίνει αυτό που είπε ότι ήταν σπάταλες σε δαπάνες τρισεκατομμυρίων δολαρίων «που έχουν να κάνουν με την πράσινη νέα απάτη». Είπε ότι θα διοχέτευε τα χρήματα σε έργα όπως δρόμοι, γέφυρες και φράγματα, αν και δεν ήταν αμέσως σαφές πώς θα εκπλήρωνε τη δέσμευση.

Ο Τραμπ δεν έχει κρύψει την περιφρόνησή του για τα ηλεκτρικά οχήματα, ισχυριζόμενος ότι δεν λειτουργούν και θα ωφελήσουν την Κίνα και το Μεξικό ενώ θα βλάψουν τους Αμερικανούς εργάτες στις αυτοκινητοβιομηχανίες. Ο Μπάιντεν, αντίθετα, έχει κάνει τη στροφή προς τα αυτοκίνητα με μπαταρίες μία από τις κορυφαίες πολιτικές του για το κλίμα και τη βιομηχανία και έχει θέσει ως στόχο το 50% όλων των πωλήσεων νέων οχημάτων να είναι ηλεκτρικά έως το 2030.

Οι εξαγγελίες Τραμπ αποκλείεται να ακούγονται ευχάριστα στον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla Ίλον Μασκ ο οποίος πρόσφατα υποσχέθηκε να συνεισφέρει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια στον προεκλογικό αγώνα του Τραμπ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ