Ο Ίλον Μασκ πρόσφατα ανήγγειλε ότι σκοπεύει να μετακίνησει την έδρα εταιρειών του από την Καλιφόρνια στο Τέξας με πρόσχημα έναν νόμο για διεμφυλικά παιδιά. Αλλά δεν είναι το μόνο πράγμα που ταλαιπωρεί τις εταιρείες του Μασκ σε αυτή την Δημοκρατική πολιτεία.

Οι καταχωρήσεις  νέων αυτοκινήτων Tesla μειώθηκαν κατά 24% από έτος σε έτος στην Καλιφόρνια το δεύτερο τρίμηνο, για τρίτη συνεχόμενη φορά, σύμφωνα με έκθεση που κυκλοφόρησε την Πέμπτη από την California New Car Dealers.

Tesla: Πόσο θα ωφεληθεί από μια εκλογή Τραμπ

Ενώ το Model Y παραμένει το αυτοκίνητο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην πολιτεία, η εταιρεία του Ίλον Μασκ είδε το μερίδιο αγοράς της να παραπαίει καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Η Tesla αντιπροσώπευε το 53,4% της αγοράς αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Καλιφόρνια το πρώτο εξάμηνο, από 64,6% πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με την έκθεση CNCDA. Οι συνολικές πωλήσεις της Tesla στην Καλιφόρνια έχουν μειωθεί κατά 17% μέχρι στιγμής φέτος, σύμφωνα με το Bloomberg. αυτοκινητοβιομηχανίες

Η φθαρμένη γοητεία της Tesla

«Η γοητεία της Tesla φαίνεται να φθείρεται, σηματοδοτώντας πιθανά προβλήματα για τον κατασκευαστή απευθείας στον καταναλωτή», ανέφεραν οι αναλυτές του εμπορικού συνασπισμού.

Οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας άλλαξαν ελάχιστα στο κλείσιμο της κανονικής διαπραγμάτευσης την Πέμπτη. Το απόθεμα έπεσε κατακόρυφα στις αρχές του έτους, αλλά τώρα είναι σχεδόν σταθερό για το 2024.

Τα νέα μοντέλα EV αποτελούν ανταγωνιστική απειλή για την Tesla, η οποία διαθέτει μια σχετικά παλαιότερη γκάμα αυτοκινήτων. Η Ford Motor, η Hyundai και η Rivian Automotive είναι όλες μεταξύ των εταιρειών που έχουν κερδίσει ένα μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων της Καλιφόρνια. Συνολικά, τα αυτοκίνητα με μπαταρίες αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα πέμπτο των πωλήσεων αυτοκινήτων στην πολιτεία, ενώ η Καλιφόρνια αποτελεί το ένα τρίτο των πωλήσεων EV στις ΗΠΑ.

Γενικότερες αψιμαχίες με την Καλιφόρνια

Η θέση του Μασκ στην Καλιφόρνια, τη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ και προπύργιο του Δημοκρατικού Κόμματος, έχει επίσης χτυπήσει καθώς επέκρινε ανοιχτά την πολιτεία και αγκάλιασε πολιτικά πρόσωπα των Ρεπουμπλικανών, συμπεριλαμβανομένου του Ντόναλντ Τραμπ. Αυτή την εβδομάδα, ο Maskείχε μια διαμάχη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τον κυβερνήτη Γκάβιν Νιούσομ σχετικά με την απόφαση να μεταφερθούν τα κεντρικά γραφεία τόσο της SpaceX όσο και της X στο Τέξας από την Καλιφόρνια. Ο Διευθύνων Σύμβουλος μετέφερε επίσης τα κεντρικά γραφεία της Tesla στο Τέξας το 2021.

Η Tesla είναι η δεύτερη αυτοκινητοβιομηχανία με τις περισσότερες πωλήσεις στην Καλιφόρνια, αλλά το CNCDA πιστεύει ότι μπορεί να έχει κορυφωθεί. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η εταιρεία ανέφερε παγκόσμιες πωλήσεις για το δεύτερο τρίμηνο που ήταν χαμηλότερες από ό,τι πριν από ένα χρόνο, αλλά καλύτερες από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές.

Η εταιρεία κατέγραψε 52.211 οχήματα στην Καλιφόρνια το δεύτερο τρίμηνο, αυξημένα κατά 4,4% από τα 50.027 που είχαν ταξινομηθεί το πρώτο τρίμηνο. Η Tesla παρέδωσε 443.956 αυτοκίνητα παγκοσμίως κατά την τελευταία περίοδο, πράγμα που σημαίνει ότι η πολιτεία αντιπροσωπεύει περίπου το 12% των πωλήσεων του κατασκευαστή EV.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ