Στη λίστα με τις καλύτερες παραλίες παγκοσμίως εντάχθηκε η παραλία Βουτούμι. Κάθε χρόνο, η Banana Boat διεξάγει και παρουσιάζει τα The World’s 50 Best Beaches. Στη σύνταξη της λίστας συμμετέχουν χιλιάδες ταξιδιωτικοί επαγγελματίες, οι οποίοι προηγουμένως απαντούν σε ερωτήσεις που στόχο έχουν να φωτογραφίσουν τις καλύτερες παραλίες στον κόσμο.

Έτσι, σύμφωνα με τη φετινή λίστα, την οποία δημοσίευσε το Forbes, στην πρώτη θέση βρίσκεται το Trunk Ba στο St. John στις Παρθένες Νήσους των Ηνωμένων Πολιτειών ενώ στην 5η θέση το Βουτούμι στους Αντιπαξούς. Η παραλία απέχει από τους Παξούς μόλις 20 λεπτά και είναι προσβάσιμη μόνο με καραβάκι.

Νερό πραγματικό κρύσταλλο

Η μαγεία αυτής της παραλίας γίνεται αμέσως αντιληπτή αν ξεκινήσει κανείς από ψηλά, από τους καταπράσινους λόφους που προσφέρουν δροσερή σκιά στην ακτή και κοιτάξει για μία στιγμή προς τα κάτω, προς τη διάφανη θάλασσα και τα μικρά ή μεγάλα γιοτ που αράζουν στα ανοιχτά του κόλπου, δίνοντας την εντύπωση πως κρέμονται πάνω από τα πεντακάθαρα νερά.

Νερά πραγματικό κρύσταλλο που αφήνουν να φανερωθεί κάτω από τα πόδια σας η μαλακή, λευκή άμμος που καλύπτει τον πυθμένα και σας επιτρέπει να δείτε με ευκολία τον βυθό, χωρίς μάσκα και χωρίς καν να βουτήξετε.

Μία από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας

Προσβάσιμη με σκάφος

Η ακτή είναι στρωμένη με μεγάλες, λευκές πέτρες, αλλά θα βρείτε αρκετά τμήματα καλυμμένα με άμμο και αυτή είναι η όμορφη διαφορά ανάμεσα στις παραλίες των Αντίπαξων με αυτές των Παξών: είναι περισσότερο «φιλικές» και «εύκολες» ειδικά αν ταξιδεύετε με παιδιά.

Στον υπέροχο κόλπο μπορείτε να φτάσετε και με σκάφος κατευθείαν από τους Παξούς και να επιστρέψετε πάλι πίσω μετά από μερικές ώρες, αφού έτσι κι αλλιώς στο νησί δεν υπάρχει κάποιο κατάλυμα για να μείνετε, οπότε η διαμονή σας θα είναι σίγουρα απέναντι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
«Visa express»: Ενίσχυση στον τουρισμό του Αιγαίου από την Τουρκία
Τουρισμός |

Οικονομική «ανάσα» στο Αιγαίο από τον τουρκικό τουρισμό - Πώς βοήθησε η "Visa Express"

Μέχρι και 500 τούρκους επισκέπτες αφήνουν καθημερινά τα πλοιάρια που κάνουν το δρομολόγιο μεταξύ τουρκικών παραλίων και Λέσβου, με ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς να κάνουν χρήση της "visa express"