Την πιστοποίηση απο τον Οργανισμό της Ευρωπαικής Ενωσης για την Αεροπορική Ασφάλεια (EASA) ‘ελαβε την Παρασκευή το A321XLR, το νεότερο μοντέλο της Airbus, της ευρωπαικής βιομηχανίας αεροσκαφών.

Airbus: Παρέδωσε στην Κίνα το 700ο αεροσκάφος της οικογένειας Α320

Μετα την παράδοση του πιστοποιητικού τύπου του αεροσκάφους,  απο τον εκτελεστικό διευθυντή της EASA Φλοριάν Γκυγιερμέ στην Ισαμπέλ Μπλουά αρχιμηχανικό του A321XLR της Airbus , ανοίγει πλέον ο δρόμος και έρχεται πιο κοντά η στιγμή που το νέο αεροσκάφος θα υποδεχθει τους πρώτους επιβάτες. Ωστόσο, η πιστοποίηση των κινητήρων Pratt & Whitney, που χρησιμοποιεί το A321 θα γίνει αργότερα εντός του 2024.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της EASA Φλοριάν Γκυγιερμέ παραδίδει το πιστοποιητικό τύπου του Α321 στην Ισαμπέλ Μπλουά αρχιμηχανικό του νέου αεροσκάφους A321XLR της Airbus ,

«Το A321XLR, είναι ένα διαφοροποιημένο προϊόν που φέρνει νέα αξία στην αγορά, διευρύνοντας τις δυνατότητες για τους πελάτες μας και τους επιβάτες των αεροπορικών εταιρειών. Με τη μεγάλη εμβέλεια του, το A321XLR επιτρέπει μια σειρά από νέες απευθείας διαδρομές. Παρέχει στις αεροπορικές εταιρείες την αποτελεσματικότητα της γκάμας προϊόντων A320/A321 και την ευέλικτη καμπίνα της μια σειρά από δυνατότητες εξυπηρέτησης που είναι απλώς μοναδικές!», είπε ο Christian Scherer, διευθύνων σύμβουλος της Airbus.

Με την πιστοποίηση, έχουμε φτάσει σε ένα βασικό ορόσημο .Το επόμενο βήμα είναι να προετοιμάσουμε το αεροσκάφος για τις πρώτες του εμπορικές αποστολές με πελάτες σε όλο τον κόσμο, πρόσθεσε.

Παραγγελίες 500 αεροσκαφών

Το A321XLR είναι περισσότερο «πράσινο» καθώς καίει 30% λιγότερα καύσιμα ανά θέση (ανα επιβάτη) από ό,τι τα ανταγωνιστικά αεροσκάφη προηγούμενης γενιάς και με περίπου το ήμισυ του κόστους ταξιδιού των σύγχρονων πλαισίων αμαξωμάτων. Σύμφωνα με την ανακοινωση της εταιρείας «η νέα καμπίνα Airspace του A321XLR θα προσφέρει στους επιβάτες άνεση μεγάλων αποστάσεων σε όλες τις κατηγορίες.»

Το πρώτο A321XLR ολοκλήρωσε την παρθενική του πτήση τον Ιούνιο του 2022. Ακολούθησε ένα εκτενές πρόγραμμα δοκιμών με τρία δοκιμαστικά αεροσκάφη. Μέχρι στιγμής έχουν παραγγελθεί περισσότερα από 500 Airbus A321XLR.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή