Σε μια εποχή οικονομικής αβεβαιότητας, η Costco έχει ξεχωρίσει εδώ και καιρό ως φάρος σταθερότητας. Σε τέσσερις δεκαετίες, ο συνδυασμός χοτ-ντογκ-και-αναψυκτικό έχει μείνει κολλημένος στην τιμή του $1,50. Εξίσου οικονομικό είναι το κοτόπουλο σούβλας $5 που προσφέρει, ένα έτοιμο γεύμα 1,5 κιλών που βάζει στο τραπέζι δείπνο για λιγότερο από την τιμή μιας μπύρας στα περισσότερα μπαρ της Νέας Υόρκης.

Αλλά τα πρόσφατα σημάδια έδειξαν ότι ακόμη και η Costco μπορεί να παλεύει ενάντια στο ρεύμα. Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο νέος οικονομικός της επικεφαλής ανακοίνωσε ότι η εταιρεία αύξησε τις τιμές των μελών της για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια – μια αύξηση $5  για το βασικό της σχέδιο και μια αύξηση $10 για περισσότερα προνόμια.

Costco: Η τεράστια αξία της ιδιωτικής ετικέτας Kirkland

Τώρα, ο λιανοπωλητής χύδην δίνει άλλη μια ένδειξη για μια σοβαρή διαταραχή στη φυσική τάξη. Λάνσαρε ένας νέο «κουβά αποκάλυψης» 150 γευμάτων, με διάρκεια ζωής έως και 25 ετών που εμφανίζεται στο διαδίκτυο και στα καταστήματα.

Διαθέσιμος στον ιστότοπο της Costco για $80, ο κουβάς τροφίμων έκτακτης ανάγκης Readywise περιέχει 25.280 θερμίδες λυοφιλοποιημένης (ψυχρής ξήρανσης) ασφάλειας για να αντιμετωπιστεί ό,τι μπορεί να πλήξει τον πλανήτη τις επόμενες δυόμισι δεκαετίες. Στο εσωτερικό υπάρχουν 80 γεύματα, 30 πρωινά και 40 μερίδες ποτών, με ποικιλία γευμάτων όπως ζυμαρικά αλφρέντο, ρύζι τεριγιάκι και πίτα «με γεύση πατάτας και κοτόπουλου».

Προετοιμασία για την Αποκάλυψη

«Αυτή η ποικιλία δεν είναι απλώς μια προσωρινή λύση – είναι μια μακροπρόθεσμη λύση. Είναι μια απτή έκφραση της αφοσίωσής σας στο να φροντίζετε εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, ανεξάρτητα από το τι σας περιμένει», αναφέρει η περιγραφή του προϊόντος.

Ο Τζέφρι Άισνερ, συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής με μια δημοφιλή σελίδα φαγητού στο Instagram, παρουσίασε τον κουβά σε ένα βίντεο στον λογαριασμό του. Η ανάρτηση έχει λάβει σχεδόν 50.000 likes και έγινε αστείρευτη πηγή αστείων στην ενότητα σχολίων.

«Εννοώ ότι με αυτόν τον πληθωρισμό μπορώ απλώς να πάω να αγοράσω αυτά για κανονική ζωή ενώ τελειώνω το σχολείο», σχολίασε ένα άτομο.

«Η Costco ξέρει κάτι;» αναρωτήθηκε ένας άλλος χρήστης.

Αν και το πακέτο φροντίδας της ημέρας της κρίσης έχει γίνει κάτι σαν μιμίδιο, η εταιρεία πίσω από τον κουβά είναι πολύ σοβαρή. Η Readwise πουλά μια ολόκληρη σειρά από προμήθειες τροφίμων έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με τον ιστότοπό της. Τα προϊόντα της κυμαίνονται από γεύματα μίας μερίδας και πακέτα στιγμιαίου καφέ για λίγα δολάρια, έως 4.320 μερίδες, μακροπρόθεσμο απόθεμα τροφής που κοστίζει πάνω από $10.000.

«Είτε πρόκειται για φυσική καταστροφή, διακοπή ρεύματος, πολιτική αναταραχή ή απροσδόκητη κρίση, η αξιόπιστη πρόσβαση σε θρεπτικά και νόστιμα φαγητά μπορεί να κάνει τη διαφορά», αναφέρει ο ιστότοπος της Readwise.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή