Να κατέβουν σε απεργία αποφάσισαν 14.000 εργαζόμενοι στην Disneyland, μέλη τεσσάρων συνδικάτων. Ο λόγος είναι οι αθέμιτες εργασιακές  πρακτικές κατά τις διαπραγματεύσεις για συμβάσεις.

Οι χιλιάδες εργαζόμενοι στη Disneyland, στην Disney California Adventure, στην περιοχή λιανικής του Downtown Disney και σε ξενοδοχεία που ανήκουν στην Disney ενέκριναν την απεργία, ανακοίνωσαν τα συνδικάτα.

Disneyland: Ο υπερτουρισμός κάνει δύσκολη την επίσκεψη στα αξιοθέατα

Εάν συμβεί μια απεργία, θα είναι η πρώτη στη Disneyland εδώ και 40 χρόνια.

Τα συνδικάτα ανακοίνωσε ότι  « ότι το 99% των μελών τους ψήφισαν ότι εξουσιοδοτούν τη Επιτροπή διαπραγμάτευσης Disney Workers Rising να καλέσει απεργία για τις αθέμιτες εργασιακές πρακτικές». Αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει απεργία άμεσα, αλλά ότι έχει εγκριθεί.

«Αντί να συνεργαστεί μαζί μας για μια δίκαιη σύμβαση, η Disney έχει εμπλακεί σε πολλαπλές περιπτώσεις συμπεριφοράς που ισχυριζόμαστε ότι είναι αθέμιτες εργασιακές πρακτικές, συμπεριλαμβανομένης της παράνομης πειθαρχίας και του εκφοβισμού και της παρακολούθησης των μελών του συνδικάτου που ασκούν το δικαίωμά τους να φορούν κουμπιά συνδικαλιστικών οργανώσεων στην εργασία» είπε η επιτροπή. Τα εν λόγω κουμπιά ένωσης απεικονίζουν ένα λευκό γάντι σε στυλ Μίκυ Μάους σηκωμένο σε γροθιά.

«Γνωρίζουμε ότι αυτές οι ενέργειες είναι απλώς μια προσπάθεια να μας εμποδίσουν να ασκήσουμε τα δικαιώματά μας και να μας βάλουν σε ένα συμβόλαιο που διαιωνίζει το status quo στη Disney», πρόσθεσε η επιτροπή διαπραγμάτευσης.

Οι εργαζόμενοι που ψήφισαν υπέρ της απεργίας είναι φύλακες, χειριστές ιππασίας, ζαχαροπλάστες και υπάλληλοι εμπορευμάτων στο δημοφιλές θεματικό πάρκο και θέρετρο, που αποτελεί πυλώνα της τουριστικής οικονομίας στη Νότια Καλιφόρνια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή