Ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση αναμένεται στα αεροδρόμια το σαββατοκύριακο, μετά το σοκ που προκάλεσε το τεχνολογικό μπλακ άουτ.

Δεν αποκλείονται ακόμη και νέες ακυρώσεις και καθυστερήσεις, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι στη Βρετανία ορισμένα αεροδρόμια έχουν ενημερώσει τους επιβάτες πως θα πρέπει να συνεχίσουν να ελέγχουν για πιθανή διακοπή πριν ταξιδέψουν.

Κυβερνοασφάλεια: Ο πλανήτης αιχμάλωτος ενός μικρού ψηφιακού λάθους

Ιδιαιτέρως στη Βρετανία, η αναστάτωση είχε έναν επιπλέον αντίκτυπο, δεδομένου ότι πρόκειται για πολυσύχναστες μέρες λόγω της έναρξης των σχολικών διακοπών, επισημαίνει το BBC.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του βρετανικού δικτύου, ο ειδικός για στον κλάδο των υπολογιστών, Sir Nigel Shadbolt, ανέφερε ότι τα περισσότερα συστήματα πληροφορικής παρόμοια με το λογισμικό του CrowdStrike λειτουργούν σε «πολύ υψηλά επίπεδα ποιότητας».

Αλλά «είναι σαν πανδημία» όταν πάνε στραβά, πρόσθεσε, λέγοντας ότι πρέπει να αντληθούν μαθήματα από αυτό που συνέβη, το οποίο επηρέασε ολόκληρο τον πλανήτη.

Ο κ. Shadbolt είπε ότι η χρήση πολλαπλών συστημάτων μπορεί να είναι μια καλή προοπτική.

Σε μια ανάρτηση ιστολογίου το Σάββατο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της CrowdStrike, Τζορτζ Κουρτς, ζήτησε συγγνώμη και είπε ότι η εταιρεία του «κατανοεί τη σοβαρότητα και τον αντίκτυπο της κατάστασης».

Από το βράδυ της Παρασκευής, 338 πτήσεις εντός και εκτός Ηνωμένου Βασιλείου -167 αναχωρήσεις και 171 αφίξεις- είχαν ακυρωθεί, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης αεροπορίας Cirium.

Στο σιδηροδρομικό δίκτυο, η National Rail ανακοίνωσε σήμερα είπε ότι το ζήτημα δεν επηρεάζει πλέον τους φορείς εκμετάλλευσης, αν και ορισμένες εταιρείες συνεχίζουν να συμβουλεύουν τους πελάτες να ελέγχουν το ταξίδι τους πριν ταξιδέψουν.

Ακόμη, αρκετοί λιανοπωλητές – συμπεριλαμβανομένων των κολοσσών Morrisons και Waitrose – δεν μπορούσαν να δεχθούν πληρωμές με κάρτα.

Την Παρασκευή, το αφεντικό της CrowdStrike είπε ότι «λυπάται βαθιά για την ταλαιπωρία και την αναστάτωση» που προκλήθηκαν από τις διακοπές λειτουργίας, αν και τόνισε ότι δεν ήταν αποτέλεσμα παραβίασης της ασφάλειας ή επίθεσης στον κυβερνοχώρο.

Αργότερα είπε στους πελάτες της εταιρείας σε ανοιχτή επιστολή: «Έχετε τη δέσμευσή μου να παρέχω πλήρη διαφάνεια σχετικά με το πώς συνέβη αυτό και τα μέτρα που λαμβάνουμε για να αποτρέψουμε κάτι τέτοιο να συμβεί ξανά».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή