Τρεις φιλορώσοι χάκερ συνελήφθησαν ως ύποπτοι για κυβερνοεπιθέσεις εναντίον της Ισπανίας και άλλων χωρών του ΝΑΤΟ για τρομοκρατικούς σκοπούς, ανακοίνωσε το Σάββατο η ισπανική αστυνομία.

Οι ύποπτοι, σύμφωνα με το Reuters, συνελήφθησαν για την  συμμετοχή τους σε επιθέσεις στον κυβερνοχώρο κατανεμημένης άρνησης παροχής υπηρεσιών (DDoS) εναντίον δημόσιων ιδρυμάτων και στρατηγικών τομέων, δήλωσε η Πολιτική Φρουρά.

Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Η Ρωσία θα υποστεί συνέπειες για την κυβερνοεπίθεση του 2023

Δεν διευκρίνισε εάν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες στους τρεις ύποπτους, οι οποίοι δεν κατονομάζονται, ή τέθηκαν υπό κράτηση

Οι κυβερνοεπιθέσεις φέρεται να πραγματοποιήθηκαν εναντίον ιστοσελίδων δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών στους κυβερνητικούς τομείς, κρίσιμες υποδομές και βασικές υπηρεσίες σε χώρες που υποστηρίζουν την Ουκρανία στη σύγκρουση με τη Ρωσία, ανέφερε.

Η αστυνομία δημοσίευσε ένα βίντεο στην πλατφόρμα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης X από μια επιδρομή στο σπίτι ενός από τους υπόπτους κατά την οποία μια σημαία με σφυροδρέπανο της Σοβιετικής εποχής ήταν τοποθετημένη σε έναν τοίχο. «Αυτές οι επιθέσεις στον υπολογιστή έχουν οργανωθεί από την ομάδα χακτιβιστών NoName057(16), η οποία ξεκίνησε μετά την εισβολή στην Ουκρανία από τη Ρωσία και η οποία ήταν μία από τις πιο ενεργές», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Πολιτική Φρουρά.

«Στο δικό της ιδρυτικό μανιφέστο, αυτή η ομάδα αναγνωρίζει ότι «θα απαντήσει αναλογικά ως απάντηση στις εχθρικές και ανοιχτά αντιρωσικές ενέργειες των Δυτικών Ρωσοφοβικών». Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο Manacor στη Μαγιόρκα της Βαλεαρίδας νήσου της Ισπανίας και στην Ουέλβα και τη Σεβίλλη, στη νότια Ισπανία, ανακοίνωσε η αστυνομία. Η αστυνομία είπε ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Crowdstrike: Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ζητά συγγνώμη για το τεχνολογικό black out
Τεχνολογία |

Ζητά συγγνώμη ο CEO της Crowdstrike που προκάλεσε τεχνολογικό χάος

Η βλάβη σε κάποιες υπηρεσίες της Microsoft παρέλυσε σημαντικές και πολλές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. Απο αεροπορικές εταιρείες που καθήλωσαν πτήσεις, έως το βρετανικό δίκτυο Sky News και το χρηματιστήριο του Λονδίνου.