Μετά από μία σύντομη διακοπή, το ψηφιακό blackout της περασμένης Παρασκευής, έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα για να επανέναρξη του ράλι των των κρυπτονομισμάτων, με το bitcoin (BTC) να σημειώνει την υψηλότερη τιμή του σε ένα μήνα.

Ενδεικτικό της τάσης που διαμορφώνεται στην αγορά είναι ότι το BTC άρχισε να αυξάνεται από 64.000 $ κατά τις πρώτες ώρες διαπραγμάτευσης στις ΗΠΑ και έσπασε  το όριο των 67.000 $ αργότερα μέσα στην ημέρα για πρώτη φορά από τις 17 Ιουνίου. Η αύξηση της τιμής συνοδεύτηκε από ισχυρούς όγκους συναλλαγών για το spot bitcoin ETF (IBIT) της BlackRock. Την ώρα που δημοσιεύτηκε, το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο crypto άλλαξε χέρια λίγο πάνω από τα 67.000 $, σημειώνοντας άνοδο 5,5% τις τελευταίες 24 ώρες.

Ανεβάζει «στροφές» το Bitcoin καθώς οι traders «βλέπουν» νίκη Τραμπ

To Solana (SOL) ηγήθηκε μεταξύ των μεγάλων altcoin με αύξηση 8,5% την ίδια περίοδο, ξεπερνώντας τα 170 $ για πρώτη φορά από τις αρχές Ιουνίου. Το διακριτικό ξεπέρασε τις επιδόσεις του δείκτη αναφοράς ευρείας βάσης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων CoinDesk 20 Index (CD20), ο οποίος αυξήθηκε κατά 4,3%.

To Ether του του Ethereum (ETH) ανέκτησε το επίπεδο των 3.500 δολαρίων, αλλά σημείωσε χαμηλή απόδοση με αύξηση 3%. Τα πρώτα κεφάλαια που διαπραγματεύονται σε χρηματιστήριο ETH (ETF) στις ΗΠΑ πιθανότατα θα ξεκινήσουν τη διαπραγμάτευση την Τρίτη, σύμφωνα με τις ρυθμιστικές καταθέσεις της Παρασκευής από την Cboe.

Το Bitcoin διαφοροποιείται από τις μετοχές

Τα κρυπτονομίσματα υποχώρησαν νωρίτερα σε συνδυασμό με το sell-off των μετοχών των ΗΠΑ. Ωστόσο, το ράλι της Παρασκευής σήμανε τη διαφοροποίηση των crypto από τους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες, οι οποίοι συνέχισαν το σερί απωλειών τους.

Καθώς μια ενημέρωση λογισμικού από τον πάροχο υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας CrowdStrike προκάλεσε εκτεταμένες διακοπές λειτουργίας υπολογιστών σε όλο τον κόσμο, σταματώντας αεροπορικές εταιρείες, τράπεζες και επιχειρήσεις, ορισμένοι παρατηρητές της αγοράς crypto τόνισαν την ανθεκτικότητα των αποκεντρωμένων συστημάτων όπως τα δημόσια blockchains σε σύγκριση με τα κεντρικά δίκτυα.

Ο Τσαρλς Έντουαρντς, ιδρυτής του κεφαλαίου αντιστάθμισης crypto, Capriole Investments, παρατήρησε ότι η ταχεία άνοδος του bitcoin που συνέπεσε με το παραδοσιακό άνοιγμα της αγοράς των ΗΠΑ, αποτελεί ίσως ένα σημάδι προσφοράς από θεσμικούς επενδυτές.

«Μήπως κάποιο ίδρυμα μόλις ξύπνησε και αποφάσισε ότι το Bitcoin είναι ένα ασφαλές αποκεντρωμένο καταφύγιο αξίας καθώς τα παγκόσμια τεχνολογικά και τραπεζικά συστήματα καταρρέουν από τη μπλε οθόνη θανάτου της Microsoft;», διερωτήθη σε ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter).

Το βλέμμα στα στα 100.000 δολάρια μέχρι το τέλος του έτους

Όπως γράφει το coindesk.com, εξετάζοντας ένα μεγαλύτερο χρονικό πλαίσιο, το bitcoin διαπραγματεύεται γύρω στο μέσο ενός πολύμηνου πλάγιου καναλιού μεταξύ 56.000 και 73.000 δολαρίων.

Οι τιμές spot μπορεί να είναι περιορισμένες σε εύρος τιμών βραχυπρόθεσμα, αλλά οι έμποροι τοποθετούνται ολοένα και περισσότερο για μια άνοδο σε νέα υψηλά όλων των εποχών ενόψει των αμερικανικών εκλογών τον Νοέμβριο, σύμφωνα με το digital asset hedge fund QCP. Οι αναλυτές QCP παρατήρησαν μεγάλη ζήτηση για επιλογές κλήσεων bitcoin αξίας 100.000 δολαρίων Δεκεμβρίου από ιδρύματα.

Ο Mads Eberhardt, αναλυτής κρυπτογράφησης στη Steno Research, εξέφρασε μια ανοδική άποψη για το δεύτερο εξάμηνο του έτους για τα κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία, υποστηριζόμενα από πολλαπλούς ανεμογενείς ανέμους, συμπεριλαμβανομένων των επερχόμενων περικοπών επιτοκίων στις ΗΠΑ, της αυξανόμενης ρευστότητας, της ρυθμιστικής σαφήνειας στην Ευρώπη και των αυξανόμενων πιθανοτήτων για πιο φιλικά προς τα κρυπτονομίσματα ηγεσία των ΗΠΑ.
“Bitcoin στα $100.000. Ethereum στα $6.500”, είπε σχετικά με τους στόχους τιμών του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News