Η οικονομική στήριξη που λαμβάνουν οι υποψηφιοι στις αμερικανικές εκλογές , είναι απο τα βασικά χαρακτηριστικά του εκλογικού αγώνα στο δρόμο για τον Λευκό Οίκο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ συγκέντρωσε περισσότερα μετρητά από τον Τζο Μπάιντεν το δεύτερο τρίμηνο, υπογραμμίζοντας πώς ο πρώην πρόεδρος βλέπει μια αύξηση των δωρεών σε μια εποχή που οι Δημοκρατικοί συνεισφέροντες είναι όλο και πιο νευρικοί σχετικά με τις προοπτικές του υποψηφίου τους, υπογραμμίζουν οι FT.

Εκλογές ΗΠΑ: Θα φέρουν οι δισεκατομμυριούχοι τον Τραμπ στην εξουσία;

Οι ομάδες συγκέντρωσης κεφαλαίων που ευθυγραμμίζονται με τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο συγκέντρωσαν 431,2 εκατομμύρια δολάρια μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου — 98,9 εκατομμύρια δολάρια περισσότερα από τις ομάδες υπέρ του Μπάιντεν, οι οποίες συγκέντρωσαν 332,4 εκατομμύρια δολάρια.

Η καταδίκη Τράμπ αύξησε τις δωρεές

Τα ευρήματα, από μια ανάλυση των δεδομένων της ομοσπονδιακής εκστρατείας των Financial Times, δείχνουν ότι η καταδίκη του πρώην προέδρου στις 30 Μαΐου ήταν μια σημαντική καμπή στον αγώνα για τα μετρητά της εκστρατείας.
Ο Τραμπ ήταν πολύ πίσω από τον Μπάιντεν σε δολάρια που συγκεντρώθηκαν έως ότου ένα δικαστήριο της Νέας Υόρκης τον έκρινε ένοχο για 34 κατηγορίες για πλαστογράφηση επιχειρηματικών αρχείων για να συγκαλύψει μια κρυφή πληρωμή σε μια πορνό σταρ.

Η ετυμηγορία έκανε τον Τραμπ τον πρώτο πρόεδρο που έγινε εγκληματίας – και ένωσε το Ρεπουμπλικανικό κόμμα.

Ο αντίκτυπος ήταν δραματικός. Οι ομάδες συγκέντρωσης κεφαλαίων που ευθυγραμμίζονται με τον Τραμπ υπερτριπλασίασαν το ποσό των συνεισφορών που συγκέντρωσαν το δεύτερο τρίμηνο σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο, όταν οι ομάδες Μπάιντεν συγκέντρωσαν περίπου 49 εκατομμύρια δολάρια περισσότερα.

Σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2020, το τελευταίο έτος προεδρικών εκλογών, οι ομάδες Τραμπ έχουν υπερδιπλασιάσει τη συγκέντρωση κεφαλαίων τους.

Η επίδραση του debate

Καμπή για τη συγκέντρωση κεφαλαίων υπέρ του Τζο Μπάιντεν ήταν , όπως αποδεικνύεται, το debate των προεδρικών υποψηφίων της 27ης Ιουνίου που προκάλεσε εκτεταμένες ανησυχίες για την ηλικία και τη γνωστική ικανότητα του προέδρου. Οι τελευταίες καταθέσεις δεν καταγράφουν κανένα στοιχείο από τον Ιούλιο, δίνοντας ελάχιστη εικόνα για τις οικονομικές επιπτώσεις από τη συζήτηση.

Οι έρανοι έχουν σημάνει συναγερμό για την εξάντληση των χρημάτων, καθώς μεγάλοι δωρητές των Δημοκρατικών, όπως ο Stewart Bainum, ο Mark Pincus, ο Reed Hastings και ο Mike Moritz, ζήτησαν απο τον Μπάιντεν να παραιτηθεί. Η έκταση αυτής της μείωσης θα γίνει εμφανής στις εκθέσεις συγκέντρωσης κεφαλαίων τον επόμενο μήνα.

Μέχρι το τέλος Ιουνίου, αναφέρουν οι Financial Times,,  ο αμερικανός πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος, Τζο Μπάιντεν είχε στο χέρι 281 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο Τραμπ είχε 336,2 δολάρια. Ο Τραμπ έχει ξοδέψει 85,5 εκατομμύρια δολάρια από τα χρήματα των δωρητών σε νομικές αμοιβές – περίπου το 26,4 τοις εκατό όλων των χρημάτων που δαπανήθηκαν – καθώς αντιμετωπίζει μια δικαστική απόφαση 464 εκατομμυρίων δολαρίων για αστική απάτη στη Νέα Υόρκη και ποινικές διώξεις.

Οι ομάδες υπέρ του Τραμπ θα ξοδεύουν επίσης εκατομμύρια περισσότερα την εβδομάδα σε διαφημίσεις από τις ομάδες υπέρ του Μπάιντεν από τώρα έως τον Αύγουστο, σύμφωνα με το AdImpact.

Υπεράνω υποψηφίων

Δύο υπερπολιτικές επιτροπές δράσης — οι «Make America Great Again Inc» και «Preserve America» — χρηματοδοτούμενες από τους δισεκατομμυριούχους Tim Mellon, Miriam Adelson, Liz και Dick Uihlein, Kelcy Warren, Robert Bigelow και Diane Hendricks — καλύπτουν τα ερτζιανά στην Πενσυλβάνια, τη Γεωργία, την Αριζόνα. Μίσιγκαν και Ουισκόνσιν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Η Future Forward – η υπέρ του Μπάιντεν super Pac που χρηματοδοτείται από τους δισεκατομμυριούχους Michael Bloomberg, Reid Hoffman και τον αείμνηστο Jim Simons – έχει κλείσει διαφημίσεις 130 εκατομμυρίων δολαρίων από τα τέλη Αυγούστου και να διαρκέσει μέχρι την ημέρα των εκλογών στις 5 Νοεμβρίου.

Ο τραπεζικός γόνος Mellon ήταν ο μεγαλύτερος γνωστοποιημένος δωρητής του Τραμπ, δίνοντας 75 εκατομμύρια δολάρια υπέρ του Τραμπ, τα  50 εκατομμυρια δολαρία απο αυτά την ημέρα που  καταδίκαστηκε ο πρώην προέδρος. Αλλη μια σημαντική δωρεά έκανε ο Ike Perlmutter, πρώην πρόεδρος της Marvel Entertainment οταν έδωσε 10 εκατομμύρια δολάρια μετά την ετυμηγορία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κίνα: Φορολογική μεταρρύθμιση υποσχέται ο πρόεδρος Σι
Διεθνή |

Φορολογική μεταρρύθμιση και περισσότερους πόρους στις τοπικές κυβερνήσεις, υπόσχεται ο Κινέζος πρόεδρος

Οι σχεδιασμοί του κομμουνιστικού κόμματος περιλαμβάνουν ακόμα παρέμβαση στην αγορά ακινήτων και ρύθμιση των μισθών των στελεχών σε κρατικές επιχειρήσεις,