Ενώ το εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο έχει γίνει πρωτοσέλιδο πολλές φορές τα τελευταία δύο χρόνια, αυτή είναι η πρώτη φορά που διαβάζουμε για τυχόν ανησυχίες σχετικά με κλοπές φλιτζανιών καφέ.

Ο διευθυντής του εργοστασίου της Tesla, Αντρέ Τίριγκ, αναφέρθηκε στο θέμα κατά τη διάρκεια συνάντησης του προσωπικού την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Tesla: Πόσο θα ωφεληθεί από μια εκλογή Τραμπ

«Θα σας δώσω ένα νούμερο», είπε ο Τίργκ, σύμφωνα με τη μετάφραση του ρεπορτάζ του γερμανικού πρακτορείου DW. «Έχουμε αγοράσει 65.000 κούπες καφέ από τότε που ξεκινήσαμε την παραγωγή εδώ. 65.000! Στατιστικά, ο καθένας από εσάς έχει ήδη πέντε κούπες καφέ στο σπίτι».

Αν δεν σταματήσουν οι κλοπές μαχαιροπίρουνα δεν έχει

Ενώ οι 12.000 εργαζόμενοι του εργοστασίου μπορεί να θέλουν να πάρουν τα φλιτζάνια στο σπίτι, ο Τίριγκ διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπήρχαν άλλα μαχαιροπίρουνα στα εστιατόρια προσωπικού μέχρι να σταματήσουν οι κλοπές των φλυτζανιών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

«Πραγματικά βαρέθηκα να εγκρίνω παραγγελίες για να αγοράσω περισσότερα φλιτζάνια καφέ», είπε, κάτι που προκάλεσε γέλια και χειροκροτήματα από τους υπαλλήλους, σύμφωνα με τη μετάφραση της DW.

Το φαινομενικά κάπως τραγελαφικό κατσάδιασμα μπορεί να ήρθε ως ανάλαφρο ενσταντανέ για να απαλύνει την ατμόσφαιρα μετά τις πολύ σοβαρότερες συζητήσεις σχετικά με τις εντάσεις μεταξύ της Tesla και της IG Metall, του γερμανικού σωματείου που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στο Gigafactory της Tesla στη Γερμανία.

Κακές εργασιακές συνθήκες

Οι εργαζόμενοι φέρεται να επέκριναν τις συνθήκες εργασίας της αυτοκινητοβιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένων των πολλών ωρών εργασίας και ισχυρίστηκαν ότι υπήρξαν πολλά εργατικά ατυχήματα.

Κάποιος θα πίστευε ότι η κλοπή των φλιτζανιών καφέ θα ήταν ένας μικρός πονοκέφαλος και τίποτα περισσότερο, ειδικά αν σκεφτεί κανείς άλλα ζητήματα που έπρεπε να αντιμετωπίσουν οι διαχειριστές των εργοστασίων. Μια έκθεση που δημοσιεύτηκε αμέσως μετά το άνοιγμα του εργοστασίου υποστήριξε ότι η Tesla είχε καταγράψει τρεις φορές περισσότερες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης από το εργοστάσιο της Audi στο Ingolstadt.

Ως μέρος μιας παγκόσμιας προσπάθειας για μείωση των αριθμών, η Tesla πρόσφατα μείωσε το προσωπικό στο γερμανικό gigafactory κατά περίπου 2%. Ο Γιάνες Μπόπχερτ, γραμματέας της IG Metall, είπε στην ιστοσελίδα αυτοκινήτου Car Scoops ότι οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν ακραίες πιέσεις και αυξάνονται απογοητευμένοι για θέματα ασφάλειας στο εργοτάξιο. Δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο χτύπημα στο εργοστάσιο λόγω της αυξανόμενης δυσαρέσκειας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή