Η Airbus εξετάζει ευκαιρίες για να δημιουργήσει κλίμακα στις αγορές της άμυνας, του διαστήματος και ιδιαίτερα των δορυφόρων, δήλωσε την Κυριακή ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γκιγιόμ Φορί.

Η Airbus και η γαλλική Thales διερευνούν τη σύνδεση ορισμένων διαστημικών δραστηριοτήτων, καθώς ο νέος ανταγωνισμός διαταράσσει τον τομέα, δήλωσαν δύο πηγές της βιομηχανίας την περασμένη εβδομάδα.

Η Airbus μειώνει τον ετήσιο στόχο για την παράδοση αεροσκαφών

Οι πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι οι προκαταρκτικές συνομιλίες, τις οποίες ανέφερε για πρώτη φορά η La Tribune, επικεντρώνονται στις επικαλυπτόμενες δορυφορικές δραστηριότητες των εταιρειών.

«Εξετάζουμε ευκαιρίες για να δημιουργήσουμε κλίμακα, και αυτό ισχύει στην άμυνα, αυτό ισχύει στο διάστημα, και ειδικότερα στους δορυφόρους», δήλωσε ο Φορί, ενόψει της αεροπορικής έκθεσης Farnborough Airshow αυτής της εβδομάδας. «Θα χαρούμε να βρούμε τρόπους να δημιουργήσουμε κλίμακα στο διαστημικό περιβάλλον στην Ευρώπη γενικά».

Η Airbus και η Thales Alenia Space, στην οποία η ιταλική Leonardo κατέχει μερίδιο 33%, είναι οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές δορυφόρων στην Ευρώπη για τηλεπικοινωνίες, πλοήγηση και επιτήρηση.

Η ζήτηση για τους γεωστατικούς δορυφόρους τους δέχεται ολοένα και μεγαλύτερη πίεση καθώς οι παραδοσιακοί κατασκευαστές αντιμετωπίζουν ανταγωνισμό από τεράστιους αστερισμούς αναλώσιμων δορυφόρων σε χαμηλή τροχιά της Γης, όπως το δίκτυο Starlink της SpaceX του Ίλον Μασκ.

Η Airbus τον περασμένο μήνα είχε επιβάρυνση 900 εκατομμυρίων ευρώ στον κλάδο των διαστημικών υπηρεσιών της, πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ πέρυσι.

Ο Φορί είπε σε αναλυτές εκείνη την εποχή ότι η εταιρεία «αξιολογούσε όλες τις στρατηγικές επιλογές» για τις διαστημικές της δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της αναδιάρθρωσης, της συνεργασίας, της αναθεώρησης του χαρτοφυλακίου και των πιθανών επιλογών συγχώνευσης και εξαγοράς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα