❚❚
FTSE [Large Cap] 0 0 0 FTSEA [Δείκτης Αγοράς] 0 0 0 FTSEM [Mid Cap] 0 0 0 HELMSI [Mid & Small Cap] 0 0 0 ΔΤΡ [Τράπεζες] 0 0 0 ΒΟΣΥΣ [VOSYS.ATH] 0 0 0 ΜΙΝ [MIN.ATH] 0 0 0 CENER [CENER.ATH] 0 0 0 DIMAND [DIMAND.ATH] 0 0 0 ΕΥΔΑΠ [EYDAP.ATH] 0 0 0 ΥΑΛΚΟ [YALCO.ATH] 0 0 0 ΙΑΤΡ [IATR.ATH] 0 0 0 ΕΝΤΕΡ [ENTER.ATH] 0 0 0 ΒΙΟΚΑ [BIOKA.ATH] 0 0 0 ΙΝΤΕΤ [INTET.ATH] 0 0 0 ΠΡΔ [PRD.ATH] 0 0 0 ΚΛΜ [KLM.ATH] 0 0 0 ΠΕΤΡΟ [PETRO.ATH] 0 0 0 ΣΑΤΟΚ [SATOK.ATH] 0 0 0 ΜΥΤΙΛ [MYTIL.ATH] 0 0 0 ΣΑΡ [SAR.ATH] 0 0 0 ΚΥΡΙΟ [KYRI.ATH] 0 0 0 ΔΑΙΟΣ [DAIOS.ATH] 0 0 0 ΛΙΒΑΝ [LIVAN.ATH] 0 0 0 ΤΡΕΣΤΑΤΕΣ [TRESTATES.ATH] 0 0 0 ΧΑΙΔΕ [HAIDE.ATH] 0 0 0 ΚΕΠΕΝ [KEPEN.ATH] 0 0 0 ΛΕΒΠ [LEBEP.ATH] 0 0 0 ΓΕΚΤΕΡΝΑ [GEKTERNA.ATH] 0 0 0 ΔΕΗ [PPC.ATH] 0 0 0 ΑΣΚΟ [ASCO.ATH] 0 0 0 ΦΙΕΡ [FIER.ATH] 0 0 0 ΦΡΙΓΟ [FRIGO.ATH] 0 0 0 ΜΟΥΖΚ [MOYZK.ATH] 0 0 0 ΚΟΥΑΛ [QUAL.ATH] 0 0 0 ΛΟΓΟΣ [LOGISMOS.ATH] 0 0 0 ΜΟΗ [MOH.ATH] 0 0 0 ΟΛΥΜΠ [OLYMP.ATH] 0 0 0 ΚΟΡΔΕ [KORDE.ATH] 0 0 0 NOVAL [NOVAL.ATH] 0 0 0 ΜΕΡΚΟ [MERKO.ATH] 0 0 0 ΠΡΟΦ [PROF.ATH] 0 0 0 ΕΧΑΕ [EXAE.ATH] 0 0 0 ΝΑΥΠ [NAYP.ATH] 0 0 0 ΙΚΤΙΝ [IKTIN.ATH] 0 0 0 ΕΛΙΝ [ELIN.ATH] 0 0 0 ΒΑΡΝΗ [VARNH.ATH] 0 0 0 ΕΛΤΟΝ [ELTON.ATH] 0 0 0 ΛΑΜΔΑ [LAMDA.ATH] 0 0 0 ΕΤΕ [ETE.ATH] 0 0 0 ΜΟΤΟ [MOTO.ATH] 0 0 0 ΒΙΟΤ [BIOT.ATH] 0 0 0 ΜΛΣ [MLS.ATH] 0 0 0 ΙΛΥΔΑ [ILYDA.ATH] 0 0 0 ΛΕΒΚ [LEBEK.ATH] 0 0 0 ΑΤΕΚ [ATEK.ATH] 0 0 0 ΟΤΕ [HTO.ATH] 0 0 0 ΜΟΝΤΑ [MODA.ATH] 0 0 0 ΑΤΤΙΚΑ [ATTICA.ATH] 0 0 0 ΜΕΒΑ [MEVA.ATH] 0 0 0 ΟΡΙΛΙΝΑ [ORILINA.ATH] 0 0 0 ΣΠΕΙΣ [SPACE.ATH] 0 0 0 ΚΤΗΛΑ [KTILA.ATH] 0 0 0 ΠΡΕΜΙΑ [PREMIA.ATH] 0 0 0 ΑΛΦΑ [ALPHA.ATH] 0 0 0 ΕΛΧΑ [ELHA.ATH] 0 0 0 ΕΕΕ [EEE.ATH] 0 0 0 ΟΛΘ [OLTH.ATH] 0 0 0 ΑΤΤ [TATT.ATH] 0 0 0 ΙΝΤΕΡΚΟ [INTERCO.ATH] 0 0 0 ΕΛΛ [TELL.ATH] 0 0 0 ΒΙΟΣΚ [BIOSK.ATH] 0 0 0 ΔΡΟΜΕ [DROME.ATH] 0 0 0 ΠΕΙΡ [TPEIR.ATH] 0 0 0
Κόσμος

Καμάλα Χάρις: Ποια είναι η υποψήφια διάδοχος του Μπάιντεν

Το 2021 έγινε η πρώτη γυναίκα και η πρώτη έγχρωμη και Νοτιοασιάτισσα Αμερικανίδα που υπηρέτησε ως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ - Τι πιθανότητες έχει σήμερα να διαδεχθεί τον Μπάιντεν

Καμάλα Χάρις: Ποια είναι η υποψήφια διάδοχος του Μπάιντεν

Με τις ευλογίες Μπάιντεν η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις  θα διεκδικήσει εσωκοματικά το χρίσμα της υποψήφιας των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ.

Το 2021 έγραψε ιστορία, έγινε η πρώτη γυναίκα και η πρώτη έγχρωμη και Νοτιοασιάτισσα Αμερικανίδα που υπηρέτησε ως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Αποχώρηση Μπάιντεν: Τα επόμενα βήμα στη διαδοχή του Δημοκρατικού Κόμματος

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν εξέλεξαν ποτέ γυναίκα πρόεδρο και η Χάρις πέρασε μεγάλο μέρος του χρόνου της ως αντιπρόεδρος πασχίζοντας να διακριθεί σε έναν ρόλο που είναι εξ ορισμού υποστηρικτικός.

Από δικηγόρος στην εισαγγελία, στην αντιπροεδρία των ΗΠΑ

Ξεκίνησε την καριέρα της ως εργαζόμενη στο Γραφείο του Εισαγγελέα της κομητείας Alameda και έγινε η κορυφαία εισαγγελέας για το Σαν Φρανσίσκο το 2003, προτού εκλεγεί η πρώτη γυναίκα και πρώτη έγχρωμη γενική εισαγγελίας της Καλιφόρνια, την πολυπληθέστερη πολιτεία της Αμερικής.

Είχε βάλει στόχο να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ, όταν διεκδίκησε το χρίσμα για την υποψηφιότητα των Δημοκρατικών απέναντι στον Μπάιντεν και άλλους συνυποψηφίους το 2020.

Οι μετανάστες γονείς

Γεννημένη στο Όκλαντ της Καλιφόρνια από γονείς μετανάστες – μητέρα ινδικής καταγωγής και πατέρα γεννημένο στην Τζαμάικα – οι γονείς της χώρισαν όταν εκείνη ήταν πέντε ετών και την μεγάλωσε κυρίως από την ινδή ανύπαντρη μητέρα της, Shyamala Gopalan Harris, ερευνήτρια για τον καρκίνο και πολιτική ακτιβίστρια.

Μεγάλωσε σεβόμενη την ινδική της κληρονομιά, συνοδεύοντας τη μητέρα της σε επισκέψεις στην Ινδία, αλλά η Χάρις είπε ότι η μητέρα της υιοθέτησε τη μαύρη κουλτούρα του Όκλαντ, «βαπτίζοντας» μέσα αυτήν την Καμάλα και τη μικρότερη αδερφή της Μάγια.

«Η μητέρα μου κατάλαβε πολύ καλά ότι μεγάλωνε δύο μαύρες κόρες», έγραψε στην αυτοβιογραφία της The Truths We Hold. «Ήξερε ότι η θετή πατρίδα της θα έβλεπε τη Μάγια και εμένα ως μαύρα κορίτσια και ήταν αποφασισμένη να βεβαιωθεί ότι θα γίνουμε γεμάτες αυτοπεποίθηση, περήφανες μαύρες γυναίκες».

Οι διφυλετικές ρίζες και η ανατροφή της τη βοηθούν να ασχοληθεί με πολλές αμερικανικές ταυτότητες.

Οι πολυπολιτιστιμές ρίζες της τη βοήθησαν να ασχοληθεί με ανθρώπους με διαφορετικές ταυτότητες που συνυπάρχουν στην Αμερική.

Η διαδοχή και τι προβληματίζει τα στελέχη του κόμματος

Ορισμένες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Κάμαλα Χάρις έχει καλύτερη απόδοση σε μια υποθετική αναμέτρηση με τον Ντόναλντ Τραμπ από ό,τι ο Μπάιντεν, κυρίως λόγω της υποστήριξης που λαμβάνει από μαύρους και ισπανόφωνους ψηφοφόρους. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Politico/Morning Consult, η Χάρις έχει την υποστήριξη του 67% των μαύρων ψηφοφόρων σε σύγκριση με το 63% που υποστηρίζει τον Μπάιντεν, ενώ ελαφρώς περισσότεροι Ισπανόφωνοι ψηφοφόροι την βλέπουν επίσης πιο ευνοϊκά από τον Μπάιντεν.

Ωστόσο, η χαμηλή αποδοχή της στο γενικό πληθυσμό, που βρίσκεται στο 37% σύμφωνα με τον τελευταίο μέσο όρο δημοσκοπήσεων του FiveThirtyEight, προκαλεί ανησυχία στους Δημοκρατικούς. Παράλληλα, δημοσκόπηση του CNN/SSRS δείχνει ότι η Χάρις υστερεί δύο μονάδες έναντι του Τραμπ, ενώ ο Μπάιντεν υστερεί έξι μονάδες.

Η Χάρις έχει αντιμετωπίσει κριτική για την απόδοσή της ως αντιπρόεδρος, με καταγγελίες για απουσία από τη δημόσια σκηνή και προβλήματα διαχείρισης του γραφείου της. Επίσης, η πολιτική της καριέρα ως εισαγγελέας έχει δεχθεί καταιγιστική κριτική από την αριστερά για τις αποφάσεις της σχετικά με την αστυνομική βία και τη νομοθεσία για τα ναρκωτικά.

Παρά τις προκλήσεις, η Κάμαλα Χάρις έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει την προεκλογική καμπάνια του Μπάιντεν με τα κεφάλαια που έχουν ήδη συγκεντρωθεί, κάτι που θα μπορούσε να της δώσει ένα πλεονέκτημα. Αν και η πορεία της προς την προεδρία δεν είναι εξασφαλισμένη, οι πιθανότητες της να διαδεχθεί τον Τζο Μπάιντεν είναι υπαρκτές και θα εξαρτηθούν από το πώς θα εξελιχθεί η πολιτική σκηνή τους επόμενους μήνες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί «ξεπουλάνε» οι πολυτελείς κατοικίες στην ελληνική αγορά
Ακίνητα

Γιατί «ξεπουλάνε» οι πολυτελείς κατοικίες στην ελληνική αγορά

Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στη ζήτηση πολυτελών κατοικιών – Πώς κινούνται ο όγκος συναλλαγών και οι τιμές - Τι ψάχνουν οι Ultra High Net Worth Individuals

Ξανθή Γούναρη
ΕΛ.ΑΣ: Προσοχή σε ψευδεπίγραφο μήνυμα που δήθεν αποστέλλεται από τον Αρχηγό της Αστυνομίας
Επιχειρήσεις

Απάτη με ψευδεπίγραφο μήνυμα που δήθεν αποστέλλεται από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ

Δείτε την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

ΔΥΠΑ: Εκπνέει η προθεσμία για αιτήσεις στους 27 βρεφονηπιακούς σταθμούς
Εργασιακά – Ασφαλιστικά

Εκπνέει η προθεσμία για αιτήσεις στους 27 βρεφονηπιακούς σταθμούς ΔΥΠΑ

Η φιλοξενία των βρεφών-νηπίων στους σταθμούς της ΔΥΠΑ είναι εντελώς δωρεάν

Επενδυτές για παραίτηση Μπάιντεν: Οι πρώτες αντιδράσεις
Αγορές

Οι πρώτες αντιδράσεις των επενδυτών μετά την παραίτηση Μπάιντεν από την εκλογική κούρσα

Η σημερινή εξέλιξη προφανώς και ήταν ένα από τα πιο πιθανά σενάρια στο μυαλό των επενδυτών - Τα πρώτα σχόλια

Μελίνα Ζιάγκου
Boeing: Βουνό οι «προκλήσεις» για την κατασκευή των νέων Air Force One
Διεθνή

Βουνό οι «προκλήσεις» για την κατασκευή των νέων Air Force One

Η εταιρεία έχει χάσει περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια από το πρόγραμμα

Τζο Μπάιντεν: Πώς αντέδρασαν τα διεθνή ΜΜΕ στην αποχώρηση από την προεδρική κούρσα
Κόσμος

Πώς αντέδρασαν τα διεθνή ΜΜΕ στην αποχώρηση Μπάιντεν

Οι πρώτες αντιδράσεις των διεθνών ΜΜΕ για την παραίτηση του Τζο Μπάιντεν από την προεδρική κούρσα

Οι κρίσεις στην ενέργεια ζητούν παρεμβάσεις
Opinion

Οι κρίσεις στην ενέργεια ζητούν παρεμβάσεις

Ο οίκος αξιολόγησης S&Ρ σε πρόσφατη ανάλυσή του θεωρεί ότι βαίνει προς τη λήξη της η έκρηξη των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας, που εκτίναξε την κερδοφορία των εταιρειών παραγωγής ενέργειας στην Ευρώπη

Νίκος Φιλιππίδης
Φυσικό αέριο: Η Τουρκία είναι πρόθυμη να αυξήσει τις εξαγωγές, αλλά υπό όρους
ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Πρόθυμη να αυξήσει τις εξαγωγές φυσικού αερίου στην ΕΕ η Τουρκία - Τα ανταλλάγματα

Η Ευρώπη προσπαθεί να βρει εναλλακτικές πηγές για το φυσικό αέριο στην προσπάθεια απεξάρτησης από τη Μόσχα

Εκπομπές ρύπων: Έσοδα 5 δισ. ευρώ, στα ελληνικά ταμεία από την πώληση δικαιωμάτων
ΑΠΕ

Πώς οι εκπομπές ρύπων φέρνουν 5 δισ. στα ελληνικά ταμεία – Ο ρόλος των ΑΠΕ

Η αυξημένη διείσδυση των ΑΠΕ στην Ελλάδα, το πλεόνασμα των δικαιωμάτων για εκπομπές ρύπων και η ζήτηση από Γερμανία και Ιταλία

Μάχη Τράτσα
Maersk: Καίγεται για 3η μέρα πλοίο εμπορευματοκιβωτίων στον Ινδικό [εικόνες]
Ποντοπόρος

Στις φλόγες για τρίτη μέρα το containership της Maersk [εικόνες]

Σύμφωνα με αξιωματούχο της ICG, εντοπίστηκε η σορός ενός ναυτικού από το 21μελές πλήρωμα

Βιντεοπαιχνίδια: Έτοιμη για ανάκαμψη η παγκόσμια αγορά μετά τις έντονες πτώσεις
Τεχνολογία

Έτοιμη για ανάκαμψη η παγκόσμια αγορά βιντεοπαιχνιδιών

Η αγορά των βιντεοπαιχνιδιών γνώρισε άνθηση κατά την έναρξη της πανδημίας, για να ακολουθήσει μια «βουτιά» τα επόμενα χρόνια

Θεσσαλία: Κλείνουν τα σφαγεία λόγω της πανώλης των μικρών μηρυκαστικών
AGRO

Κλείνουν τα σφαγεία της Θεσσαλίας λόγω της πανώλης

Η απόφαση του αρμόδιου περιφερειάρχη

Intrakat: Ανέλαβε υδραυλικό έργο σε παραλίμνιες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας
Κατασκευές

Υδραυλικό έργο ανέλαβε η Intrakat σε Αμβρακία-Αμφιλοχία

H Ιntrakat με το νέο υδραυλικό έργο που ανέλαβε θα εκσυγχρονίσει τη διαχείριση των υδάτινων πόρων στη Δυτική Στερεά

Υπερτουρισμός: Φταίνε οι φθηνές διακοπές, υποστηρίζουν αναλυτές
Τουρισμός

Για τον υπερτουρισμό φταίνε οι φθηνές διακοπές, υποστηρίζουν αναλυτές

Ο υπερτουρισμός έχει μια βασική αιτία: Τις οικονομικά προσιτές διακοπές, υποστηρίζει οικονομικός αναλυτής. Στην Ελλάδα πάλι είναι προσιτές μόνο για ξένους.

Παπαθανάσης: Τον Οκτώβριο το επόμενο αίτημα για εκταμίευση 3,6 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης
Ταμείο Ανάκαμψης

Διπλό αίτημα τον Οκτώβριο για δόση 3,6 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης - Τι είπε ο Παπαθανάσης

Τα δάνεια από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας θα προσδώσουν περίπου 5,3% στο ελληνικό ΑΕΠ από το 2022 μέχρι και το 2030 - Στην 3η θέση η Ελλάδα στην απορρόφηση του νέου ΕΣΠΑ

Space Hellas: Ανέλαβε την τεχνολογική αναβάθμιση του Ιονίου Πανεπιστημίου
Επιχειρήσεις

Ανέλαβε την τεχνολογική αναβάθμιση του Ιονίου Πανεπιστημίου η Space Hellas

Το έργο περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του Ιονίου Πανεπιστημίου και τη λήψη των κατάλληλων τεχνικών μέτρων για τον περιορισμό του κινδύνου παραβίασης ή καταστροφής των πληροφοριακών του συστημάτων

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232433