Ο εκπρόσωπος των Χούθι, Μοχάμεντ Αμπντουλσαλάμ δήλωσε ότι η αντάρτικη οργάνωση της Υεμένης θα συνεχίσει τις επιθέσεις στο Ισραήλ και δεν θα τηρήσει κανέναν κανόνα εμπλοκής.

Ο Αμπντουλσαλάμ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι δεν θα υπάρξουν «κόκκινες γραμμές» στην απάντηση των Χούθι στο Ισραήλ.

Χούθι: Καταγγέλλουν επίθεση από αμερικανοβρετανικές δυνάμεις

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «όλοι οι ευαίσθητοι θεσμοί» του Ισραήλ θα αποτελέσουν στόχο για τους αντάρτες.

Οι Χούθι πραγματοποιούν τις επιθέσεις τους κατά του Ισραήλ σε συμπαράσταση στους Παλαιστίνιους στη Γάζα

«Συνεργαζόμαστε με άλλους»

Ο Μοχάμεντ αλ-Μπουχαΐτι, υψηλόβαθμο πολιτικό στέλεχος των Χούθι, δήλωσε επίσης στο Al Jazeera ότι οι επιθέσεις κατά του Ισραήλ γίνονται σε συμπαράσταση προς τους Παλαιστίνιους.

«Πριν μιλήσουμε για τα αποτελέσματα και τις συνέπειες, πρέπει να επιβεβαιώσουμε ότι η υποστήριξή μας προς τους αδελφούς μας στην Παλαιστίνη είναι καθήκον – ανθρωπιστικό καθήκον, ηθικό καθήκον και θρησκευτικό καθήκον, όποιες κι αν είναι οι θυσίες. Αυτές οι επιθέσεις από το Ισραήλ δεν θα επηρεάσουν ποτέ τη στάση μας, η οποία είναι πάντα υπέρ των αδελφών μας στην Παλαιστίνη. Αυτό θα αυξήσει την αποφασιστικότητά μας να εργαστούμε σκληρά για να σταματήσουμε τη γενοκτονία στη Γάζα», τόνισε ο ίδιος.

Ο αλ-Μπουχαΐτι σημείωσε: «Στο τέλος της ημέρας, όταν πήραμε μέρος σε αυτόν τον πόλεμο καταλάβαμε ότι μπορεί να υπάρξουν θυσίες και απώλειες, αλλά η στάση μας είναι δίκαιη και ηθική και δεν θα σταματήσουμε ποτέ μέχρι η σιωνιστική οντότητα να σταματήσει τα εγκλήματά της στη Γάζα, όποιες και αν είναι οι θυσίες».

Ερωτηθείς εάν οι Χούθι βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία με οργανώσεις όπως η Χεζμπολάχ για τον συντονισμό επιθέσεων κατά του Ισραήλ, ο αλ-Μπουχαΐτι απάντησε: «Ναι, φυσικά, σίγουρα υπάρχει συντονισμός μεταξύ μας – Υεμένη, Παλαιστίνη, Λίβανος, Ιράκ και Ιράν.

Υπάρχουν επίσης κοινές επιχειρήσεις μεταξύ εμάς και των αδελφών μας στο Ιράκ- επίσης οι στρατιωτικές μας επιχειρήσεις που χτυπούν βαθιά στον εχθρό ή στη θάλασσα είναι σε συντονισμό με τους αδελφούς μας στη Χαμάς.

Ο συντονισμός υπάρχει, ο συντονισμός αναπτύσσεται μεταξύ μας και μπορεί να φτάσουμε σε ένα σημείο ενοποίησης στην καταπολέμηση αυτής της μάχης κατά του σιωνιστικού εχθρού».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα