Για τρίτη ημέρα συνεχίζει να καίει η φωτιά στο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Maersk Frankfurt, το οποίο βρίσκεται  35 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της πόλης Mangalore, στο Ινδικό Ωκεανό.

Η Ινδική Ακτοφυλακή (ICG) συνεχίζει τις προσπάθειες για το σβήσιμο της φωτιάς η οποία έχει επεκταθεί στη δεξιά πλευρά του πλοίου, επηρεάζοντας ιδιαίτερα τα χαμηλότερα στοιβαγμένα εμπορευματοκιβώτια.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της ICG, εντοπίστηκε η σορός ενός ναυτικού από το 21μελές πλήρωμα. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό πως ξέσπασε η φωτιά στο containership μεταφορικής ικανότητας 5.920 τόνων, το οποίο είναι νεότευκτο καθώς παραδόθηκε από ιαπωνικό ναυπηγείο μόλις τον περασμένο μήνα. Το Maersk Frankfurt, το οποίο έχει ναυλωθεί από την δανέζικη Maersk ανήκει στην ιαπωνική Tokei Kaiun.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει απαίτηση για την εκκένωση του πληρώματος. Ο πλοίαρχος του πλοίου ανέφερε ότι η αγκυροβολία δεν είναι εφικτή λόγω της μη προσβασιμότητας στη πλώρη, λόγω του ότι ο χώρος έχει καλυφθεί από τα λιωμένα εμπορευματοκιβώτια, δημιουργώντας σημαντικούς κινδύνους για το πλήρωμα.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής, 19 Ιουλίου, η αίθουσα ελέγχου της Ινδικής Ακτοφυλακής στη Βομβάη έλαβε κλήση κινδύνου από το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων MV Maersk Frankfurt 50 ΝΜ ανοικτά του Karwar σχετικά με μεγάλη πυρκαγιά στο πλοίο.

“Η πυρόσβεση βρίσκεται σε εξέλιξη με την υποστήριξη της ινδικής ακτοφυλακής”, δήλωσε η Maersk γύρω στα μεσάνυχτα τοπική ώρα (1830 GMT το βράδυ της Παρασκευής). “Το πλοίο βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση”.

Ο εισηγμένος στο χρηματιστήριο της Κοπεγχάγη ναυτιλιακός γίγαντας δήλωσε στο Χ (πρώην twitter) ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την έκταση της πυρκαγιάς σε αυτό το στάδιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία