Το παγκόσμιο ψηφιακό blackout που που προκάλεσε η αναβάθμιση ενός λογισμικού της CrowdStrike Holdings Inc. ήταν μια προσωπική ήττα για τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Τζορτζ Κουρτς, καθώς εκτός από την αναστάτωση που προκάλεσε, κόστισε και στον ίδιο πολλά χρήματα.

Η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε κατά 11,1% στα 304,96 δολάρια, κλείνοντας την Παρασκευή  στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 11 εβδομάδων.

CrowdStrike: Από την κορυφή του cybersecurity στη δίνη του παγκόσμιου ΙΤ black out

Λαμβάνοντας υπόψιν τα όσα είχε ο ίδιος γνωστοποιήσει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ο Κουρτς κατέχει 1.127.843 μετοχές Κατηγορίας Α της εταιρείας κυβερνοασφάλειας την οποία ίδρυσε, ή περίπου το 0,5% των μετοχών Κατηγορίας Α που βρίσκονται σε κυκλοφορία. Αυτό σημαίνει ότι το selloff της μετοχής την Παρασκευή μείωσε την αξία της συμμετοχής του Κουρτς κατά 42,96 εκατομμύρια δολάρια, περιορίζοντας τη συνολική αξία της συμμετοχής του σε περίπου 343,95 εκατομμύρια δολάρια.

Νωρίτερα την Παρασκευή, όταν η μετοχή υποχώρησε έως και 52,95 δολάρια, ή 15,4%, στο ενδοημερήσιο χαμηλό των 290,10 δολαρίων, ο CEO βρέθηκε να χάνει έως και 59,7 εκατομμύρια δολάρια.

Οι μισθοί στην Crowdstrike

Παρά την τεράστια απώλεια ωστόσο, ο Κουρτς μόνο χαμένος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί: όπως επισημαίνει το MarketWatch οι συνολικές του απολαβές για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Ιανουαρίου ήταν 46,98 εκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένου ενός μισθού σε μετρητά 950.000 δολαρίων και 44,1 εκατομμυρίων δολαρίων σε χρηματικά bonoud. Επίσης, το δωδεκάμηνο έως τις 31 Ιανουαρίου, η μετοχή της CrowdStrike εκτοξεύτηκε κατά 176,2%.

Οι Magnificent Seven

Η συνολική αποζημίωσή του ήταν 237 φορές μεγαλύτερη από τη μέση αποζημίωση των εργαζομένων της CrowdStrike και ήταν μεγαλύτερη από αυτή των πέντε εκ των CEO του ομίλου εταιρειών τεχνολογίας που είναι γνωστοί ως Magnificent Seven.

Οι μόνοι CEO με υψηλότερη αμοιβή είναι ο Τιμ Κουκ της Apple, με απολαβές 63,2 εκατομμύρια δολάρια και ο Σάτια Ναντέλα της Microsoft 48,5 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Jensen Huang, CEO της Nvidia, η μετοχή της οποίας εκτοξεύτηκε το οικονομικό έτος έως τον Ιανουάριο κατά, 214,9%, έλαβε 34,2 εκατομμύρια δολάρια σε συνολική αποζημίωση πέρυσι.

Ποια είναι η CrowdStrike

Η CrowdStrike Holdings, Inc. είναι παγκόσμια εταιρεία κυβερνοασφάλειας που παρέχει προστασία των τελικών σημείων, των φόρτων εργασίας cloud, της ταυτότητας και των δεδομένων μέσω cloud. Η πλατφόρμα Falcon της εταιρείας έχει σχεδιαστεί για την ενοποίηση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, με σκοπό να σταματήσει τις παραβιάσεις. Οι πλατφόρμες συλλέγουν και ενσωματώνουν δεδομένα από ολόκληρη την επιχείρηση, συμπεριλαμβανομένων των τελικών σημείων, των φόρτων εργασίας cloud, των ταυτοτήτων και των πηγών τρίτων. Η πλατφόρμα Falcon  αξιοποιεί μια ενιαία αρχιτεκτονική  με ολοκληρωμένες ενότητες cloud που καλύπτουν πολλαπλές αγορές ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας εταιρικού φόρτου εργασίας, των υπηρεσιών διαχείρισης ασφάλειας, της διαχείρισης ασφάλειας και ευπάθειας, της διαχείρισης λειτουργιών τεχνολογίας πληροφοριών (IT), των υπηρεσιών πληροφοριών απειλών, της προστασίας ταυτότητας και της διαχείρισης αρχείων καταγραφής. Η εταιρεία προσφέρει 27 ενότητες cloud στην πλατφόρμα Falcon μέσω ενός συνδρομητικού μοντέλου software-as-a-service (SaaS) που καλύπτει πολλαπλές μεγάλες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας εταιρικών τελικών σημείων και του φόρτου εργασίας cloud, και άλλα. Δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ασία-Ειρηνικό.

Με έδρα το Ώστιν

Η CrowdStrike ιδρύθηκε το 2011 και εδρεύει στο Όστιν του Τέξας, δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 170 χώρες και απασχολούσε περισσότερους από 7.900 υπαλλήλους τον Ιανουάριο.

Οι ΗΠΑ αντιπροσώπευαν σχεδόν το 70% των εσόδων ύψους άνω των 900 εκατομμυρίων δολαρίων που ανακοίνωσε για το τρίμηνο που έληξε τον Απρίλιο.

Στο πελατολόγιο της περιλαμβάνονται η Google της Alphabet, η Amazon και η Intel,γίγαντας λιανικής Target, η ομάδα Formula One Mercedes-AMG PETRONAS και η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Ανταγωνιστές της είναι οι εταιρείες όπως η Palo Alto Network, η Zscaler και η Fortinet.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία