Πτωτικά κινήθηκαν σήμερα οι ασιατικές αγορές, μετά την ανακοίνωση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ότι αποχωρεί από την προεδρική κούρσα, εγκρίνοντας την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις ως υποψήφια των Δημοκρατικών.

Το LPR ενός έτους λειτουργεί ως σημείο αναφοράς για τα περισσότερα εταιρικά δάνεια και το πενταετές LPR χρησιμεύει ως επιτόκιο αναφοράς για τα στεγαστικά δάνεια.

Ειδικότερα, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 1,2% μετά την ανακοίνωση της PBOC για μείωση των επιτοκίων, ενώ ο κινεζικός CSI 300 έχασε 0,92%.

Επίσης, ο σταθμισμένος δείκτης της Ταϊβάν οδήγησε τις απώλειες στην περιοχή, υποχωρώντας κατά 2,68% για να κλείσει στις 22.256,99 μονάδες, υπό το βάρος των βιομηχανικών και τεχνολογικών μετοχών.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας υποχώρησε 1,16% για να κλείσει στις 39.599, ενώ ο Topix ευρείας βάσης υποχώρησε επίσης και έκλεισε στις 2.827,53 μονάδες. Αυτή ήταν η πρώτη φορά σε τρεις εβδομάδες που ο Nikkei έπεσε κάτω από το όριο των 40.000.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας έχασε 1,14% κλείνοντας στις 2.763,51 μονάδες, ενώ η μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq σημείωσε μεγαλύτερη απώλεια 2,26% και έκλεισε στις 809,96 μονάδες.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε πτώση 0,5%, κλείνοντας την ημέρα στις 7.931,7 μονάδες.

Την ίδια ώρα, η κεντρική τράπεζα της Κίνας μείωσε απροσδόκητα τα επιτόκια, με το βραχυπρόθεσμο επιτόκιο αντίστροφης επαναγοράς 7 ημερών να μειώνεται στο 1,7% από 1,8%.

Τα βασικά επιτόκια του ενός έτους και των πενταετών δανείων μειώθηκαν επίσης κατά 10 μονάδες βάσης το καθένα σε 3,35% και 3,85% αντίστοιχα, εκπλήσσοντας τις αγορές καθώς οι αναλυτές δεν περίμεναν καμία αλλαγή. Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας θα μειώσει επίσης τις απαιτήσεις εξασφαλίσεων για τη μεσοπρόθεσμη δανειοδοτική διευκόλυνσή της από τον Ιούλιο. Το τρέχον ποσοστό MLF είναι 2,5%.

Οι επενδυτές θα αξιολογήσουν επίσης τον αντίκτυπο της μαζικής παγκόσμιας διακοπής των πληροφοριακών συστημάτων στα τέλη της περασμένης εβδομάδας. Μηχανήματα που εκτελούσαν το λειτουργικό σύστημα Windows της Microsoft κατέρρευσαν την Παρασκευή λόγω σφάλματος σε μια ενημέρωση που εκδόθηκε από την εταιρεία κυβερνοασφάλειας CrowdStrike, με αποτέλεσμα οι μετοχές της να υποχωρήσουν κατά 11%.

Αυτή την εβδομάδα, οι επενδυτές θα αναμένουν τα στοιχεία για το ΑΕΠ από τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ, καθώς και στοιχεία για τη δραστηριότητα των εργοστασίων από όλη την περιοχή. Η Νότια Κορέα και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ανακοινώσουν τα στοιχεία για το ΑΕΠ για το δεύτερο τρίμηνο την Πέμπτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές