Ένα σταθερό σύνολο αποτελεσμάτων για το 2ο τρίμηνο του έτους παρά την αναμενόμενη πτώση της κερδοφορίας σε ετήσια βάση από την προμήθεια και τη διαπραγμάτευση φυσικού αερίου, λόγω των χαμηλότερων τιμών του φυσικού αερίου. Αυτό αναμένει η Axia από την Metlen (Mytilineos), η οποία και θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά της την Πέμπτη 25 Ιουλίου. Η τιμή στόχος παραμένει στα 48,60 ευρώ με σύσταση για αγορά.

METLEN: Στο κορυφαίο 1% των εταιρειών παγκοσμίως με τις καλύτερες επιδόσεις βιωσιμότητας

Κατά την Axia, τα έσοδα προβλέπονται κατά 9,2% υψηλότερα σε ετήσια βάση στα 1,26 δισ. ευρώ με το EBITDA να εκτιμάται ότι θα είναι 3,4% χαμηλότερα στα 206,2 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά έσοδα αναμένεται να διαμορφωθούν στα 110,6 εκατ. ευρώ (-11,3% σε ετήσια βάση), καθώς αναμένεται να επηρεαστούν από τις υψηλότερες αποσβέσεις.

Για το πρώτο εξάμηνο τα έσοδα αναμένεται να είναι κατά 4,3% χαμηλότερα σε ετήσια βάση στα 2,4 δισ. ευρώ με τα EBITDA να είναι 4,6% υψηλότερα στα 458,2 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη εκτιμώνται κατά 1,8% χαμηλότερα στα 263,4 εκατ. ευρώ.

Κατά την Axia, η απόδοση του 2ου τριμήνου της Metlen θα αντικατοπτρίζει την αυξημένη κερδοφορία από τμήματα όπως τα μέταλλα (λόγω του χαμηλότερου ενεργειακού κόστους), τις λύσεις πελατών (καθώς το μερίδιο στην ελληνική λιανική αγορά ενέργειας αυξάνεται) και τη θερμική παραγωγή.

Η πορεία αυτών των τομέων θα υποστηρίξει τις προοπτικές για την κερδοφορία του ομίλου το 2024 και μετά, με την Axia να υπενθυμίζει ότι η εποχικότητα των κερδών είναι “πλάγια” προς το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Για το 2024, προβλέπει ότι ο όμιλος θα παρουσιάσει EBITDA ύψους 1,073 δισ. ευρώ ή 5,9% υψηλότερα από το προηγούμενο έτος.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, η Axia θα εστιάσει στα σχόλια σχετικά με τις προοπτικές του ενεργειακού τομέα. Συγκεκριμένα, θα περιμένει να δοθεί έμφαση στο πρόγραμμα εναλλαγής περιουσιακών στοιχείων ΑΠΕ και ιδιαίτερα στις αναφορές για πιθανή πώληση των περιουσιακών στοιχείων της Αυστραλίας.

Επιπλέον, αναμένει διευκρινίσεις για τα στρατηγικά σχέδια του ομίλου στην Ιταλία με βάση τα σχόλια της διοίκησης νωρίτερα το καλοκαίρι, αλλά και μια ενημέρωση σχετικά με τα επίπεδα κεφαλαίου και καθαρού χρέους ολόκληρο το έτος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές