Με τη βοήθεια της Nvidia η Wall Street κατάφερε να κλείσει με κέρδη, ανακάμπτοντας μετά από μία από τις χειρότερες εβδομάδες των τελευταίων μηνών, ενώ στο επίκεντρο παρέμειναν οι προεκλογικές εξελίξεις στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών, μετά την αποχώρηση από την κούρσα του Τζο Μπάιντεν.

Ειδικότερα, ο Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,32% στις 40.415 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 1,08% στις 5.564 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,58% στις 18.007 μονάδες.

Ισχυρά κέρδη στις ευρωαγορές, «γονάτισε» η Ryanair

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, η Nvidia σημείωσε άνοδο σχεδόν 5% αφού το Reuters ανέφερε, επικαλούμενο πηγές, ότι η εταιρεία εργαζόταν σε μια έκδοση των τσιπ τεχνητής νοημοσύνης της για την κινεζική αγορά. Επιπλέον, αρκετοί αναλυτές αύξησαν τις τιμές στόχους για τη μετοχή, καθώς ενώ η μετοχή έχει σημειώσει άνοδο 138% από την αρχή του έτους, έχασε 8,8% την περασμένη εβδομάδα.

Άλλες μεγάλες μετοχές τεχνολογίας, όπως η Meta Platforms και η Alphabet, επίσης σημείωσαν άνοδο άνω του 2%. Η CrowdStrike είχε όμως τη χειρότερη απόδοση στον S&P, σημειώνοντας πτώση περίπου 13%, μετά το -18% της περασμένης Παρασκευής, λόγω του blackout που υπήρξε στα πληροφοριακά συστήματα διεθνώς.

«Βλέπουμε μια επιστροφή και πάλι στον τεχνολογικό τομέα μετά από ένα αρκετά ουσιαστικό sell-off, που επιδεινώθηκε από την κατάρρευση του CrowdStrike», σχολίασε η Mona Mahajan, της Edward Jones. «Ένας συνδυασμός διεύρυνσης των κερδών και μείωσης των επιτοκίων της Fed δίνει στους επενδυτές κάποια ελπίδα», ανέφερε.

Το πολιτικό τοπίο

Η Wall Street παρέμεινε εστιασμένη στο πολιτικό τοπίο των ΗΠΑ αφού ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποχώρησε από την προεδρική κούρσα την Κυριακή και ενέκρινε την Αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις. Από την καταστροφική επίδοση του Μπάιντεν στο ντιμπέιτ τον Ιούνιο, πολλοί αναλυτές έβλεπαν αυξανόμενη πιθανότητα νίκης του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ τον Νοέμβριο.

Ο Τζέι Χάιτφιλντ, Διευθύνων Σύμβουλος της Infrastructure Capital Advisors, δήλωσε ότι αναμένει μια «σιωπηλή αντίδραση του χρηματιστηρίου» στην παραίτηση του Μπάιντεν από την προεδρική κούρσα, όπως ήταν σε μεγάλο βαθμό αναμενόμενο καθώς οι εκκλήσεις για να υποκύψει ήταν όλο και πιο έντονες.

«Το γεγονός ότι ο Μπάιντεν ενέκρινε την Καμάλα Χάρις μειώνει την αβεβαιότητα. Μπορεί να υπάρξει μια μικρή χαλάρωση του Trump trade σήμερα, καθώς η Αντιπρόεδρος Χάρις θεωρείται ότι έχει ελαφρώς καλύτερες πιθανότητες να κερδίσει», δήλωσε ο Χάτφιλντ.

Τα εταιρικά αποτελέσματα και η πολιτική της κεντρικής τράπεζας θα είναι επίσης στο επίκεντρο αυτή την εβδομάδα. Οι traders τιμολογούν με σχεδόν 93% πιθανότητα η Federal Reserve να μειώσει τα επιτόκια κατά τη συνεδρίασή της τον Σεπτέμβριο. Έχοντας αυτό κατά νου, οι επενδυτές φεύγουν από τους μεγάλους «νικητές» της τεχνολογίας, προς όφελος των ευαίσθητων στα επιτόκια μετοχών, όπως οι μικρές κεφαλαιοποιήσεις και οι βιομηχανίες που πρόκειται να επωφεληθούν από τα χαμηλότερα επιτόκια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street