Στη ζώνη των 1.480 μονάδων «πλασαρίστηκε» σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς απελευθερώθηκαν αγοραστικές δυνάμεις στο μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό μετά την επιβεβαίωση της ανοδικής τάσης, αν και η συναλλακτική δραστηριότητα παρέμεινε υποτονική για ακόμη μία συνεδρίαση.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,23% στις 1.482,43 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 1.465,81 μονάδων (+0,10%) και 1.483,32 μονάδων (+1,29%). Ο τζίρος ανήλθε στα 97,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 23,5 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 1,1 εκατ. τεμάχια αξίας 4,5 εκατ. ευρώ.

Γιάννος Κοντόπουλος: Ασπίδα για τους μετόχους ο νέος κανονισμός για το Χρηματιστήριο Αθηνών

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 1,43% στις 3.629,22 μονάδες, ενώ στο +0,90% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές και ο Mid Cap και στις 2.328,37 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 2,04% στις 1.348,71 μονάδες.

Ανοδικό ξέσπασμα

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έσπασε τη συσσώρευση των τελευταίων ημερών το ΧΑ, βλέποντας με μεγαλύτερες προσδοκίες πλέον το βασικό στόχο των 1.500 μονάδων. Το ίδιο επιβεβαιώνει και η τεχνική ανάλυση της Fast Finance, η οποία υπενθυμίζει ότι ο ΓΔ πλήρωσε το 61% της όλης πτωτική κίνησης με χαμηλές ταχύτητες και τζίρους. Με την κατοχύρωση άλλωστε των 1.472 μονάδων δόθηκε το έναυσμα για την ζώνη των 1.500 μονάδων.

Σε επίπεδο FTSE 24, η κοντινή αντίσταση των 3.534 μονάδων διασπάστηκε ανοδικά, έχοντας πλέον το επόμενο επίπεδο σε απόσταση βολής, δηλαδή την κύρια αντίσταση των 3.641 μονάδων. Οι κοντινή στήριξη είναι στις 3.534 μονάδες και η κύρια στις 3.500 μονάδες. Ο τραπεζικός αναμένεται να κάνει τη διαφορά, καθώς βρίσκεται στη ζώνη των 1.339 -1.346 μονάδων, όπου είναι σημαντική αντίσταση. Το επίπεδο θέλει προσοχή και μόνο κατοχύρωση σε κλείσιμο μπορεί να δώσει συνέχιση άμεσα.

Στο μεταξύ, η αγορά στη μεγάλη εικόνα δείχνει να έχει σημαντικές αντοχές, χωρίς βέβαια να παύει ο φόβος για μία μεγαλύτερη διόρθωση, ειδικά από την άλλη μεριά του Ατλαντικού, σύμφωνα με τον Ηλία Ζαχαράκη της Fast Finance. Πλέον είμαστε και στην καρδιά του καλοκαιριού με τις τζίρους να κινούνται σε χαμηλά ύψη κάτι που δεν βοηθάει και ιδιαίτερα την αγορά.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαχαράκη, ουσιαστικά νέα δεδομένα δεν περιμένουμε το επόμενο διάστημα αν και η αγορά χρειάζεται νέα για να μπορέσουν να της δώσουν καλύτερο βάθος και ενδιαφέρον. Παρόλα αυτά η εικόνα της ελληνικής αγοράς είναι καλή και αυτό φαίνεται περισσότερο στις πτωτικές κινήσεις των ξένων αγορών και όχι τόσο στην άνοδο που ουσιαστικά συντελείται σχεδόν αθόρυβα.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό, η Attica Bank μονοπώλησε το ενδιαφέρον καθώς βρέθηκε σε διαδικασία αποτύπωσης των τελευταίων ανακοινώσεων από τη διοίκηση για την ανακεφαλαιοποίηση και τη συγχώνευσή της με την Παγκρήτια. Οι αναταράξεις ήταν μεγάλες, καθώς η μετοχή έκλεισε στο -25,4%.

Επίσης, ο Ελλάκτωρ έκλεισε στο -18,99%, καθώς σήμερα διαπραγματεύτηκε χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου των 0,50 ευρώ, ενώ σε αρνητικά εδάφη έκλεισαν και οι Jumbo, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Λάμδα, Τέρνα Ενεργειακή και Τιτάν.

Στον αντίποδα, ΟΤΕ, Alpha Bank, Motor Oil, Eurobank και Πειραιώς σημείωσαν άλμα άνω του 2%, ενώ άνω του +1% ήταν τα κέρδη σε Βιοχάλκο, Coca Cola, Μυτιληναίο, Εθνική, Ελληνικά Πετρέλαια και ΟΠΑΠ. Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Σαράντης, Cenergy, Aegean, Autohellas, ΔΑΑ και ΓΕΚ Τέρνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών